Gelderse derby: sterkhouders terug bij NEC, Cocu wijzigt één positie

15 januari 2023, 11:44   Bijgewerkt: 15 januari 2023, 12:28

Landry Dimata keert bij NEC terug in de spits in de belangrijke uitwedstrijd tegen Vitesse. In de bekerwedstrijd tegen Almere City (0-4) moest de Belgische spits nog op de bank plaatsnemen, maar Rogier Meijer heeft in de Gelderse derby weer een basisplaats voor hem in gedachten. Philip Cocu houdt bij Vitesse grotendeels vast aan dezelfde namen als tegen AZ (1-1), maar heeft wel een basisplaats ingeruimd voor Maximilian Wittek.

Dimata concurreert dit seizoen in de spitspositie met de Portugese Pedro Marques. Vorige week kroonde hij zich tot Man of the Match door in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1) de gelijkmaker binnen te schieten. Meijer beloont hem voor deze prestatie dus met een basisplaats. Hij vormt de voorhoede samen met Magnus Mattsson en Elayis Tavsan.

Bij Vitesse kiest Cocu voor Wittek als linker aanvallende middenvelder, hij vervangt de geblesseerde Gabriel Vidovic. Verder kiest de oefenmeester voor dezelfde namen als vorige week, toen Vitesse knap terugkwam van een achterstand in Alkmaar. 

Extra spanning

NEC (9e positie) en Vitesse (14e plek) worden momenteel door slechts 4 punten onderscheiden, waardoor er voor beide clubs nog meer op het spel staat dan normaal. De afgelopen drie edities werden allemaal gewonnen door de Arnhemmers, waardoor NEC op zoek gaat naar sportieve wraak. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in de Gelredome. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen