Achtklapper voor Atalanta; Koopmeiners huilt, Koopmeiners lacht

15 januari 2023, 19:55

Atalanta Bergamo heeft gigantisch uitgehaald in de Serie A zondagavond: in eigen huis werd nummer vijftien Salernitana met acht (!) doelpunten teruggestuurd naar Salerno. Dat is de eerste keer dat een ploeg in de Serie A acht treffers maakt sinds Internazionale in 1996 tegen Padova. 

Het was niet het enige zéér doelpuntrijke duel op de Europese velden zondagmiddag. Teun Koopmeiners zal dolblij zijn met de overwinning van Atalanta Bergamo, waarin hij een assist gaf bij het derde doelpunt en de vierde treffer voor zijn rekening nam. Maar dat hij zijn goal maakte uit de rebound van zijn gekeerde strafschop, zal voor gemengde gevoelens zorgen. De Nederlander is normaliter een zekerheidje vanaf elf meter, maar zag zijn laag ingeschoten poging eerst nog worden gekeerd (zie onder).

Desondanks stond er halverwege al een 5-1 (!) tussenstand op het scorebord, die uiteindelijk nog werd uitgebreid tot een 8-2 eindzege, waarbij Ademola Lookman met twee goals en een assist de grote man was bij Atalanta Bergamo. Koopmeiners had bijna nog voor het negende doelpunt gezorgd, maar zijn poging in blessuretijd werd via de lat overgewerkt door de keeper van de bezoekers. Door de spectaculaire zege blijft de club op een plek staan die recht geeft op Europees voetbal.

AS Monaco – AC Ajaccio 7-1

Het duel in Monaco was vooral het eerste half uur een gigantisch doelpuntenfestijn. Na 35 minuten had William Ben Yedder een hattrick achter zijn naam staan en stond de teller al op vijf goals van AC Monaco, tegenover ook nog eentje voor AC Ajaccio. Daarna ging de voet van het gaspedaal bij de thuisclub, al zorgde Breel Embolo na een uur met nog twee doelpunten voor een slotakkoord. Myron Boadu mocht nog twintig minuten meedoen, maar kwam niet meer op het scoreformulier.

Lees ook: Krankzinnig duel van AS Monaco: zes goals in half uur

Club Brugge – Anderlecht 1-1

Met een volledig Nederlandse linkerkant aan de aftrap (Björn Meijer – Noa Lang) kwam Club Brugge in eigen huis op voorsprong. Casper Nielsen schoot twintig minuten voor tijd de bal achter de Nederlandse keeper Bart Verbruggen, die de voorkeur krijgt boven de dure Hendrik Van Crombrugge, die mag vertrekken. De winnende goal werd het echter niet, want door een eigen doelpunt van Brandon Mechele kwam er geen winnaar in deze Belgische tweestrijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen