Liverpool in replay wél langs Wolves, treft Veltman bij laatste 32

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 januari 2023 – Met Cody Gakpo ruim een uur in het veld heeft Liverpool zich op bezoek bij Wolverhampton Wanderers alsnog weten te plaatsen voor de vierde ronde van de FA Cup. Een vroege treffer van Harvey Elliot bleek voldoende om de nummer zestien van de Premier League alsnog uit te schakelen. 

Liverpool in replay wél langs Wolves, treft Veltman bij laatste 32

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op zaterdag 7 januari speelde Liverpool in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Wolves, waardoor het dinsdagavond tot een replay op Molineux was veroordeeld. Destijds maakte Gakpo zijn debuut en had hij met een 'halve' assist op Mohamed Salah een aandeel in de tweede treffer van zijn nieuwe club. Na de zware competitienederlaag van afgelopen weekend bij Brighton & Hove Albion (3-0) had Jürgen Klopp dinsdag opnieuw een basisplaats voor Gakpo in petto in het verder sterk gewijzigde elftal dat hij liet aantreden in het bekertoernooi.

Omdat ook de thuisclub het elftal flink had omgegooid ontspon zich een redelijk open wedstrijd waarbij aan beide zijden verschillende talenten en reserves een kans kregen zich te tonen aan hun trainers. Binnen een kwartier had Liverpool de voorsprong te pakken. De 19-jarige Elliot stoomde na een onderbroken Wolves-aanval op en haalde van ruim 25 meter uit. De Portugese doelman José Sá verkeek zich lelijk op de zwabberende uithaal, waardoor de vroege voorsprong een feit was. Na een half uur kreeg Gakpo zijn grootste kans van de avond, maar op aangeven van doelpuntenmaker Elliot schoot hij hard over.

Toch bleef het lang spannend op Molineux. De thuisploeg deed lange tijd niet onder voor de Liverpool, dat aan een moeizaam seizoen bezig is. Qua balbezit en doelpogingen had het elftal van Julen Lopetegui zelfs een licht overwicht, maar Liverpool-doelman Caoimhín Kelleher hield zijn doel schoon. Na ruim een uur spelen zat het duel erop voor Gakpo, die werd afgelost door Salah. Ook Lopetegui bracht met Matheus Cunha en de ervaren Diego Costa twee verse aanvallers, maar ook zij konden het tij niet keren en dus plaatste Liverpool zich voor de vierde ronde waarin het andermaal het Brighton van Joël Veltman zal treffen. 

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd