Ten Hag neemt Weghorst in de verdediging: "Het is niet makkelijk"

19 januari 2023, 17:43   Bijgewerkt: 19 januari 2023, 17:49

Wout Weghorst heeft bij zijn debuut voor Manchester United een prima indruk achtergelaten op trainer Erik ten Hag. De Nederlander mocht in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace (1-1) tot de verrassing van velen in de basis beginnen bij United en deed dat naar behoren. Hoewel de wedstrijd teleurstelling eindigde voor Ten Hag, zag de oefenmeester voldoende aanknopingspunten bij Weghorst.

Ondanks de korte tijd dat Weghorst bij de selectie van United was aangesloten, mocht de Nederlander bij zijn debuut dus meteen aan de start verschijnen. Toch waren de verwachtingen ook bij Ten Hag nog iets lager gezien de gelimiteerde voorbereiding, zo gaf hij aan in de persconferentie na afloop. "Het is niet makkelijk om halverwege het seizoen in een nieuw team te komen. We spelen nu zeven, acht maanden in een bepaald systeem. Wout heeft slechts één wedstrijd gehad om aan de speelwijze te wennen", stelt hij.

Hoewel United een week eerder nog enorm indruk maakte door de derby tegen Manchester City te winnen (2-1), was tegen Palace een minder voetballend United te zien. Dit ligt volgens Ten Hag echter niet aan Weghorst. "Dat is niet representatief. Toen kon Wout nog niet spelen en natuurlijk speelden we toen geweldig. Nu is het aan hem. Het was de beste keuze om met hem te starten. Hij heeft het profiel van een echte spits. Hij heeft het goed gedaan", aldus Ten Hag.

De Gea positief

Ook United-doelman David de Gea vond dat Weghorst een prima wedstrijd speelde. Volgens de Spanjaard kan de spits op meerdere manieren van waarde zijn voor het elftal van Ten Hag. "Hij deed het goed. Hij is een grote gast, hij helpt het team aan beide kanten van het veld. Ik vond het een goed debuut", aldus De Gea.

Lees ook: Engelse media mild voor Weghorst na duur gelijkspel bij debuut

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen