Lingard opent boekje over drankverslaving: "Voelde me zo rot"

19 januari 2023, 20:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jesse Lingard (30) kampte gedurende zijn periode bij Manchester United met depressies en een alcoholprobleem. Dat heeft de aanvaller, die momenteel uitkomt voor Nottingham Forrest, bekend gemaakt in de podcast The Diary of a CEO. Vanwege de problemen is zijn tijdperk bij United op een pijnlijke wijze ten einde gekomen, zo geeft Lingard verder aan. 

"Ik had iets nodig om de pijn mee te verdrijven", begint Lingard met zijn uitleg over hoe zijn alcoholverslaving begon. Volgens de aanvaller hielp de drank hem om te gaan met de ziekenhuisopname van zijn moeder, in 2019. "Maar dit maakte het tien keer zo erg. Ik begon 's avonds te drinken, ik nam slaapmutsjes. Nu vraag ik me af waarom ik dat deed. Het had invloed op mijn spel en dat leverde me weer kritiek op. Je krijgt zoveel over je heen, en ik voelde me al rot genoeg", legt hij uit.

Een jaar later waren de problemen echter dusdanig toegenomen, dat hij dit wel met de trainer moest communiceren. Het openbaren van zijn gevoelens heeft hem veel geholpen, zo geeft Lingard aan. "Ik dacht dat ik er wel mee om kon gaan maar toen stapte ik naar Ole (Gunnar Solskjaer, red.) en vertelde ik hem wat er gebeurde. Gewoon dat Ole vroeg hoe het mijn moeder ging, die conversaties alleen al, dat hielp me toen enorm."

Opleving bij West Ham

Momenteel beleeft Lingard niet de beste fase van zijn carrière. De Engelsman stond lange tijd bekend als talent bij Manchester United, maar wist de belofte nooit echt waar te maken, waardoor hij in 2020 voor een half jaar verhuurd werd aan West Ham United. In Londen maakte Lingard een fantastische indruk en scoorde hij negen keer in zestien wedstrijden. Dit seizoen is hij echter in veertien wedstrijden nog niet trefzeker geweest voor Nottingham. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen