'Real Madrid denkt aan toptransfer en wil Marokkaanse ster terugkopen'

19 januari 2023, 21:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Achraf Hakimi staat in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid. De regerend landskampioen van Spanje is vanaf aankomende zomer op zoek naar defensieve versterkingen om het aanstaande vertrek van Dani Carvajal op te lossen en is in die zoektocht uitgekomen bij de Marokkaanse rechtsback. Dat meldt het Spaanse blad Todofichajes

Hakimi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Real en kwam uiteindelijk tot negen optredens in het eerste elftal van de Koninklijke. Via Borussia Dortmund en Inter Milan belandde de in Spanje geboren Marokkaan in de zomer van 2021 bij Paris Saint-Germain, waar hij sindsdien een uitstekende indruk maakt. Afgelopen winter blonk Hakimi ook uit bij de nationale ploeg van Marokko, met wie hij op het WK in Qatar de halve finale bereikte.

Volgens het blad overweegt Real nu om Hakimi te overtuigen terug te komen naar zijn jeugdclub om de vaste rechtsback te worden. Carvajal bezet die positie al lange tijd, maar lijkt na dit seizoen ruimte te moeten maken voor een verjonging van de selectie. Naar verluidt hoopt Real Hakimi voor zo'n 70 miljoen euro aan te kunnen trekken. 

Transferbudget bijna op, Dumfries alternatief

Of Real ook financieel in staat is om de komst van Hakimi te verzekeren, is echter nog maar de vraag. Aangezien de komst van Jude Bellingham van Borussia Dortmund voor ongeveer honderd miljoen euro als prioriteit wordt beschouwd, is het budget voor de rechtsbackpositie flink verminderd. Onder meer Denzel Dumfries wordt daarom genoemd als goedkoper alternatief voor Hakimi. De Nederlander zou voor ongeveer 15 miljoen euro over kunnen komen van Inter Milan.

Lees ook: 'Real Madrid zoekt nieuwe rechtsback en komt uit bij Dumfries'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen