PSV pakt door na vertrek Madueke: spits op weg naar Eindhoven

20 januari 2023, 07:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na het vertrek van Noni Madueke, die donderdag werd verkocht aan Chelsea, staat PSV op het punt om de eerste aanvallende versterking van deze winter binnen te halen. Fábio Silva (20) zou op het punt staan om een overgang naar Eindhoven te gaan maken. 

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad donderdagavond. De Portugese spits zal gehuurd gaan worden van Wolverhampton Wanderers, dat hem in de eerste seizoenshelft nog stalde bij Anderlecht. Bij de Belgische topclub maakte Silva een matig seizoen door, getuige de huidige twaalfde plaats die het op de ranglijst in de Jupiler Pro League bezet. 

Met zeven doelpunten in twintig competitiewedstrijden onttrok Silva zich wellicht nog enigszins aan de malaise in Brussel, al is de aanvaller naar verluidt niet tevreden over zijn periode in België. Hij zou naar verluidt dan ook inzetten op een overgang naar PSV. De club van trainer Ruud van Nistelrooij gaat hem eveneens op huurbasis binnenhalen, weet de lokale krant te melden. Dat zou tot het einde van het huidige seizoen kunnen, maar ook een deal voor anderhalf jaar zou volgens journalist Rik Elfrink tot de opties behoren. 

Meer versterking op komst?

Met Silva haalt PSV een tweede centrumspits achter eerste keus Luuk de Jong in huis. Daarmee heeft het de selectie nog niet geheel op peil, aangezien het met Madueke én clubtopscorer Cody Gakpo (naar Liverpool) twee buitenspelers kwijtraakte. De club heeft zich inmiddels gemeld voor Arnaut Danjuma (Villarreal), die in het verleden jarenlang uitkwam in de jeugdopleiding van PSV. Voor zijn komst heeft de club wel flinke concurrentie, aangezien ook Ajax aan de zesvoudig international denkt en daarnaast ook vanuit de Premier League en de Serie A aan hem getrokken wordt.

Lees ook: Update: 'Zowel Ajax als PSV hoopt Danjuma binnen te halen'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou voor PSV mooi zijn om echte top spelers naar Eindhoven te halen. Silva lijkt mij er één van. Al die middelmatigheid: El Ghazi, Veerman, De Jong, Til, Max van de hand doen PSV en ga mee met de vaart der voetbalvolkeren, koop aansprekende spelers, dit verdienen de supporters.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen