Gakpo én Ziyech in de basis bij cruciaal duel Liverpool-Chelsea

21 januari 2023, 13:00

Liverpool start zaterdagmiddag met Cody Gakpo in het cruciale duel met Chelsea. De ploeg van trainer Jürgen Klopp is bezig aan een zeer teleurstellend seizoen, maar dat geldt zeker ook voor de tegenstander. Beide clubs verzamelden tot nu toe 28 punten en staan daarmee slechts negende (Liverpool) en tiende (Chelsea) in de Premier League.

Gakpo werd direct na zijn overgang van PSV gebombardeerd tot basisspeler door Klopp, mede ingegeven door de blessures van Diogo Jota en Luis Díaz. Tegen Chelsea hoopt Klopp met een aantal verrassende namen bij de eerste elf het seizoen nog enigszins te redden. Zo krijgt de jonge Stefan Bajcetic op het middenveld de voorkeur boven de ervaren Fabinho en aanvoerder Jordan Henderson. Achterin is James Milner de opvallendste naam. De routinier houdt Trent Alexander-Arnold op de bank.

Chelsea kende tot nu toe een zeer actieve winterse transferperiode. Met Mykhailo Mudryk, Benoît Badiashile en David Datro Fofana maken drie aanwinsten deel uit van de wedstrijdselectie tegen Liverpool. Noni Madueke rondde vrijdag zijn overgang van PSV naar Chelsea af maar zal het duel vanaf de tribune moeten gaan bekijken. Van bovengenoemd trio heeft alleen Badiashile een basisplaats weten te bemachtigen. Hakim Ziyech krijgt opnieuw de kans aan de rechterkant van trainer Graham Potter.

 

Voor beide clubs geldt het onderlinge duel als een cruciaal treffen. Liverpool kan bij winst over Brentford heenwippen naar de achtste plaats op de ranglijst en zou dan bovendien ook nummers zes en zeven Fulham en Brighton weer in het vizier hebben. Voor Chelsea geldt hetzelfde, al heeft die club een wedstrijd meer gespeeld dan de Reds. 

Stand subtop en middenmoot Premier Leauge:

5. Tottenham Hotspur   20 - 33

6. Fulham                      20 - 31

7. Brighton                    18 - 30

8. Brentford                   19 - 29

9. Liverpool                   18 - 28

10. Chelsea                   19 - 28

11. Aston Villa                19 - 25

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Buiten gakpo is er gewoon niks gebeurd. De invallers bij liverpool hebben gewoon niet het niveau voor liverpool

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen