PSV moet het in en tegen Emmen doen zonder De Jong én Silva

23 januari 2023, 12:55

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kan dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Emmen nog geen beroep doen op Luuk de Jong. De aanvalsleider viel afgelopen zaterdag tijdens het thuisduel met Vitesse uit met een hoofdblessure en is daarvan nog niet voldoende hersteld. Ook Fábio Silva, die op het punt staat gepresenteerd te worden als winterse versterking, zal in Emmen nog niet in actie komen.

PSV nam eind december afscheid van Cody Gakpo en zag vorige week ook Noni Madueke de overstap maken naar de Premier League. Daarmee zijn de mogelijkheden voor Van Nistelrooij voorin er in één klap een stuk minder op geworden. De oefenmeester zag zaterdagavond ook nog eens De Jong geblesseerd uitvallen. De centrumspits, die kort daarvoor een strafschop had gemist, kwam in botsing met een Vitesse-speler en moest daardoor de strijd voortijdig staken. Met De Jong gaat het inmiddels goed. Hij heeft geen hersenschudding, meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. 'Wel een wond. Morgen speelt hij nog niet tegen FC Emmen', klinkt het.

Silva

Ook Silva zal op de Oude Meerdijk dus nog niet zijn opwachting maken. Na het vertrek van Gakpo en Madueke is PSV nadrukkelijk op jacht naar aanvallende versterking en die heeft de club inmiddels gevonden. 'PSV heeft Silva in huis, maar de transfer wordt nog altijd afgerond. Dat gaat lukken, denkt Van Nistelrooij', schrijft Elfrink. Silva maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Wolverhampton Wanderers naar Anderlecht en was in twintig wedstrijden in de Belgische Jupiler Pro League goed voor zeven doelpunten. Nu staat de Portugees dus op het punt speler van PSV te worden. Als alle plooien zijn gladgestreken, mag Silva zich tot het einde van dit seizoen PSV'er noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen