Vandaag Inside ziet kijkcijfers flink stijgen na soap rond Berghuis

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 januari 2023 – Steven Berghuis was afgelopen zondag na De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax behoorlijk uitgesproken. De middenvelder van de Amsterdammers was niet te spreken over het gedrag van onder meer René van der Gijp. Die gebruikte de uitzending van Vandaag Inside om daarop te reageren.

Vandaag Inside ziet kijkcijfers flink stijgen na soap rond Berghuis

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Berghuis keerde zondag terug in De Kuip, waar hij jarenlang namens Feyenoord speelde. De manier waarop de media zijn rentree benaderde, schoot de linkspoot in het verkeerde keelgat. Hij haalde uit naar onder meer Van der Gijp, Eva Jinek het Algemeen Dagblad. Van der Gijp zei vorige week bij Vandaag Inside dat hij Berghuis niet mee zou nemen naar Rotterdam omdat het zoals bekend behoorlijk gevoelig lag bij het Legioen.

Bekijk ook: 'Meest domme' Van der Gijp reageert op interview Berghuis

"Ik heb gezegd dat ik hem niet zou meenemen en opstellen. Dat zou alleen maar zorgen voor gezeik in de bus. Dat hele team zou worden beïnvloed. Ik zou hem wel opstellen als ik als trainer had gezien dat het hem niks zou doen. Maar het deed hem wel heel veel. De opmerking van Jinek over een 'voetbaloorlog' was cynisch", was de strekking van de uitgebreide reactie die Van der Gijp maandagavond gaf aan tafel bij VI.

Kijkcijfers
De hele situatie rond Van der Gijp en Berghuis zorgde wel voor goede kijkcijfers van Vandaag Inside. Er keken namelijk liefst 1.390.000 mensen naar de veelbesproken uitzending. Er waren maandag slechts acht programma's die beter bekeken werden dan VI. Op de eerste plek stond De Slimste Mens, dat ter vergelijking werd bekeken door 3.062.000 mensen. De volgende uitzending van Vandaag Inside is vanavond om 21.40 uur.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd