Loting Nations League: Oranje treft Kroatië in halve finale

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – Het Nederlands elftal is in de halve finale van de Nations League gekoppeld aan Kroatië. De finaleronde van het toernooi wordt in juni in Enschede en Rotterdam afgewerkt. Oranje treft de Kroaten op 14 juni in De Kuip. 

Loting Nations League: Oranje treft Kroatië in halve finale

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wesley Sneijder mocht op het UEFA-hoodfkwartier in Zwitersland de loting verrichten voor het toernooi. Net als bij de eerste editie wist Oranje zich te plaatsen voor de laatste vier landen die om de titel mogen gaan strijden. In 2019 wist de ploeg van toenmalig én huidig bondscoach Ronald Koeman Engeland te verslaan in de halve finale, waarna het in de finale het hoofd moest buigen voor Portugal. 

Vier jaar later wordt de finale van het toernooi afgewerkt in Nederland. In Enschede en Rotterdam vinden de laatste duels van de Nations League 2022-2023 plaats in juni van dit jaar. Oranje treft in de halve finale Kroatië, dat op het WK in Qatar nog als derde wist te eindigen. De laatste keer dat de landen elkaar troffen was in 2008. Door treffers van John Heitinga, Klaas-Jan Huntelaar en Jan Vennegoor of Hesselink eindigde het onderlinge oefenduel in Split destijds in een 0-3 overwinning. In 1998 trof Nederland de Kroaten in de troostfinale van het WK in Frankrijk. Toen verloor Oranje met 2-1.

Lees ook: Broers Koeman bij Oranje: "Wens van onze moeder is uitgekomen"

Fraai affiche in Enschede
In de andere halve finale van de Nations League gaan Italië en Spanje strijden om een plaats in de finale. De tweede halve finale wordt op 15 juni afgewerkt in de Grolsch Veste in Enschede. Frankrijk is regerend kampioen in het toernooi dat voor de derde keer wordt gehouden. In 2021 won de toenmalig regerend wereldkampioen in het Italiaanse Milaan met 2-1 van Spanje. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd