Pijnlijk: slechts één Ajax-trainer vertrok sneller deze eeuw dan Schreuder

27 januari 2023, 08:13

Alfred Schreuder vertrekt met een pijnlijke statistiek bij Ajax. Na het 1-1 gelijkspel tegen Volendam – en tevens de zevende opeenvolgende competitiewedstrijd waarin Ajax niet won – was de maat vol en werd de oefenmeester ontslagen. Schreuder zat in totaal 26 duels op de bank van de Amsterdammers en is daarmee de één na snelste vertrokken Ajax-trainer in deze eeuw.

In het seizoen 2017/18 werd er na slechts 24 wedstrijden afscheid genomen van Marcel Keizer. Schreuder blijft Keizer daarmee met twee duels nipt voor. Opvallend: het puntengemiddelde van Keizer ligt stukken hoger dan die van Schreuder. Keizer pakte in 24 wedstrijden gemiddeld 1,92 punten, terwijl Schreuder in 26 duels er gemiddeld 1,68 sprokkelde. Er zaten deze eeuw in totaal twaalf trainers op de bank bij Ajax.

Afgelopen zomer werd Schreuder aangesteld als opvolger van succestrainer Erik ten Hag. De Barnevelder zag enkele basisspelers, zoals Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez en Antony uit Amsterdam vertrekken. Ondanks de leegloop was de seizoenstart foutloos en behaalde Schreuder na vijf wedstrijden het maximale aantal punten. Daarna kwam de klad erin. Inmiddels werden er al zeven Eredivisie-duels op rij niet meer gewonnen.

Tijdelijke opvolger

De Telegraaf meldde vanochtend dat John Heitinga voorlopig de honneurs gaat waarnemen bij de Amsterdammers. Heitinga was daarvoor trainer van Jong Ajax, maar zal nu tijdelijk de leiding krijgen over de hoofdmacht. Hoe lang Heitinga voor de groep zal staan, hangt af van de snelheid van de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

1 RAT MINDER BY AJAX NU DE ANDRE RATTEN NOG

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HEEFT NOG LANG GEDUURT VOOR DAT SCHREUDER ER UIT GE TRAPT IS

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar hoe lang duurt het nog eer je eens stopt met die achterlijke hoofdletters de hele tijd? Of moet je eens naar Specsavers? .....

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HOUD JE MUIL MAAK ZELF UIT OF IK DINGEN SCHRYF IEDIOOD

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een cursusje Nederlands dan? Is dat wat?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen