VAR is goud waard voor Fortuna Sittard op bezoek bij Cambuur

29 januari 2023, 18:47   Bijgewerkt: 29 januari 2023, 18:55

Fortuna Sittard heeft een merkwaardige overwinning geboekt op bezoek bij Cambuur. Bij een 1-0 achterstand kreeg Cambuur nog een strafschop toegewezen en werd de rode kaart getoond aan Rodrigo Guth, maar de VAR greep in, waardoor Fortuna een strafschop kreeg voor een situatie daarvoor. Het was het begin van de ommekeer, want Fortuna won uiteindelijk met 1-2. Maar daar was nog wel de VAR voor nodig, om een gegeven strafschop aan Cambuur in de blessuretijd nog – terecht – terug te draaien.

Cambuur kon vandaag een goede slag slaan na het puntverlies van FC Groningen. Toch was het in de beginfase zoeken tegen Fortuna Sittard. Inigo Cordoba leek de uitploeg na een goede voorzet van Arianit Ferati nog op een 0-1 voorsprong te koppen, maar direct ging de vlag omhoog voor buitenspel.

Cambuur kon dus opgelucht ademhalen en mocht een kwartier later zelf juichen na een goed uitgespeelde aanval. Alex Bangura stoomde op aan de linkerflank en gaf de bal mee aan Daniel van Kaam. De middenvelder behield het overzicht en zag Mees Hoedemakers helemaal vrij staan om binnen te schuiven.

Een verrassende 1-0 voorsprong dus en dat gaf Cambuur het nodige vertrouwen. Fortuna kwam niet makkelijk tot grote kansen en de kansen die werden gecreëerd, werden niet benut. Zo kon Robbin Ruiter zijn doel in de resterende tijd van de eerste helft makkelijk schoon houden.

Hoofdrol voor de arbitrage

In de tweede helft kreeg Cambuur het zichtbaar moeilijker. Het werd meer overleven dan dat het zelf aan voetballen toekwam. Twintig minuten voor tijd leken ze door de arbitrage enorm geholpen te worden, nadat een penaltysituatie met Burak Yilmaz werd weggewuifd en een minuut later Jeroen Manschot wel naar de strafschopstip wees, omdat Mitchell Paulissen werd neergehaald. Guth kreeg direct de rode kaart getoond. Bij Fortuna waren ze laaiend en iedereen stormde op Manschot af. De scheidsrechter werd niet veel later door de VAR naar de kant geroepen. Manschot kwam terug op zijn beslissing, trok de rode kaart in en gaf Fortuna de strafschop. Yilmaz bleef koel en schoot de gelijkmaker binnen.

Het was een verdiende gelijkmaker en een flinke opsteker. De uitploeg speelde beter en zag in totaal twee doelpunten afgekeurd worden. Maar vijf minuten voor tijd was daar toch nog de verdiende, winnende treffer. Tijjani Noslin gaf de bal voor en Inigo Cordoba tikte de 1-2 binnen.

In de blessuretijd moest de VAR weer op de lijn komen, nadat Manschot een penalty toekende aan Cambuur na een gewone redding van Ivor Pandur. Manschot zag zijn fout in en annuleerde de strafschop, waardoor de VAR dus een enorme bijdrage heeft gehad aan de drie punten voor Fortuna. Door de overwinning komt Fortuna op gelijke hoogte met nummer tien RKC Waalwijk. Cambuur blijft door het verlies op gelijke hoogte met hekkensluiter FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen