Driessen voorspelt harde ingreep bij Ajax: "Hij wordt uiteindelijk geslachtofferd"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 januari 2023 – Het gaat niet lang meer duren voordat Dusan Tadic op de bank belandt bij Ajax, voorspelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf ziet in dat de 34-jarige aanvaller een meerwaarde heeft als selectielid, maar vindt dat Tadic in veld niet meer kan brengen wat hij voorheen deed.

Driessen voorspelt harde ingreep bij Ajax: "Hij wordt uiteindelijk geslachtofferd"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

John Heitinga, de tijdelijke vervanger van Alfred Schreuder, gebruikte Tadic afgelopen zondag als spits tegen Excelsior. "Tadic op de flanken kan zelfs in Nederland niet meer. Hij had wat mij betreft Tadic er ook uit kunnen knikkeren. Als spits deed hij het nu goed, al was het maar tegen Excelsior. Uiteindelijk gaat hij natuurlijk geslachtofferd worden. Tegen Union Berlin heb je helemaal niks meer aan hem. Dan zullen er anderen moeten staan", aldus Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Daar denkt Mike Verweij van dezelfde krant anders over. "Tadic scoorde wel weer en gaf een assist. Het allermooiste van Tadic vind ik - en ik weet dat het gaat om de prestaties op het veld - dat hij donderdag na het ontslag van Alfred Schreuder daar stond als een echte aanvoerder. Ze hebben dezelfde zaakwaarnemer en hij had ook makkelijk in zijn auto kunnen stappen. Ik denk dat Tadic, en daar lachen mensen altijd hard om omdat het heel cliché-achtig klinkt, heel belangrijk is in de kleedkamer. Als je hem verliest, heb je als beginnende trainer echt een probleem. Ik snap dus dat hij hem opstelt. Het is denk ik heel verstandig geweest dat hij van de flanken af is gehaald en Bergwijn daar werd neergezet. Tadic helemaal slachtofferen, daarmee zou hij een valkuil voor zichzelf graven."

Driessen zou Tadic niet uit de groep halen. "Maar hij moet wel inzien dat er sommige wedstrijden zijn waarin hij niet de meerwaarde heeft die hij had en dat hij minder levert dan degene die achter hem zit. Hij hoeft de club niet uit, dat helemaal niet, maar hij kan ook vanuit die rol (als reserve, red.) gewoon belangrijk zijn in de kleedkamer", zegt hij. Tadic is jarenlang van onschatbare waarde geweest voor Ajax, maar de jaren lijken inmiddels te gaan tellen. Desondanks was hij dit seizoen al in 26 wedstrijden betrokken bij zeventien doelpunten: vijf keer haalde hij de trekker zelf over en twaalf keer was hij de aangever.

AS Roma
Tadic werd deze week in verband gebracht met een transfer naar AS Roma. In Italië werd beweerd dat de Serviër vorige week een persoonlijk akkoord had bereikt met de club van trainer José Mourinho. De transfer zou echter niet doorgaan omdat Nicolò Zaniolo weigert te vertrekken. Verweij weet niets van een eventuele transfer van Tadic naar Roma. "Het zou kunnen en mij ook niet verbazen. Ik denk dat Ajax daar op zich ongelukkig mee zou zijn. Tadic heeft volgens mij nog een contract voor de komende jaren dat afgesloten is door Overmars. Alleen om hem nu vlak voor het einde van de transfermarkt te verkopen, zou wel heel onhandig zijn als je daar niet een heel goede vervanger voor hebt."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd