'Barça faalde met papieren; snelle streep door komst van Amrabat'

1 februari 2023, 09:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona leek zich op de slotdag van de transfermarkt nog te gaan versterken met Julian Araujo. De 21-jarige rechtback was hard op weg naar het Camp Nou, maar door tijdsnood kwam de transfer vooralsnog niet tot stand. Barcelona slaagde er niet in alle documenten op tijd af te ronden.

Volgens journalist Toni Juanmartí en Mundo Deportivo werden de papieren minder dan een minuut te laat verzonden. Nu is het plan om in gesprek te gaan met de FIFA en de Spaanse voetbalbond. Die zijn normaal gesproken behoorlijk streng en het is de vraag of de transfer van Araujo, speler van LA Galaxy, alsnog afgerond kan worden. Barcelona moet dan bewijzen dat alle handtekeningen op tijd zijn gezet.

Lees ook: 'Droomtransfer Ziyech afgewezen door geblunder van Chelsea'

Araujo moest als opvolger van Héctor Bellerín naar de koploper van La Liga komen. Hij vertrok op zijn beurt na een half jaar alweer bij de club, waar hij afgelopen zomer nog terugkeerde. De 27-jarige verdediger gaat de clubkleuren van Sporting CP verdedigen. Araujo had op zijn beurt ook zomaar in Nederland kunnen spelen. Volgens TransfersNieuwsNL werd hij aangeboden bij clubs uit de Eredivisie, maar die pakten niet door.

Sofyan Amrabat

Barcelona liet het oog in de slotfase van de transfermarkt ook nog vallen op Sofyan Amrabat. De WK-uitblinker leek deze maand een fraaie transfer te gaan maken, maar blijft gewoon bij Fiorentina. Barcelona wilde Amrabat huren met een optie tot koop, maar dat zagen de Italianen niet zitten. Dat meldt Fabrizio Romano. De middenvelder werd eerder gelinkt aan onder meer Liverpool. Hij ligt nog tot de zomer van 2024 vast in het Stadio Artemio Franchi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen