Van Nistelrooij komt met dubbel goed nieuws PSV voor bekerduel

7 februari 2023, 13:14

Ruud van Nistelrooij kan woensdagavond tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Emmen weer beschikken over Olivier Boscagli. De centrumverdediger keert na maandenlang blessureleed terug bij de selectie van PSV. Daar staat echter wel de afwezigheid van drie PSV'ers tegenover.

Het nieuws over Boscagli werd dinsdagmiddag naar aanleiding van een persmoment gebracht door onder meer De Telegraaf en Voetbal International. De Fransman liep medio april 2022 een zware knieblessure op en staat dus aan de vooravond van zijn rentree. Het is de vraag of Van Nistelrooij hem tegen Emmen meteen laat spelen. PSV mist wel Anwar El Ghazi, Phillipp Mwene (beiden geblesseerd) en Armando Obispo (geschorst).

Lees ook: Van Nistelrooij krijgt tip bij PSV: "Zet hem maar even op de bank"

Woensdagavond trappen PSV en Emmen om 18.45 uur af in het Philips Stadion. Daar wil PSV een nieuwe stap zetten richting de finale van de KNVB Beker. Vorig seizoen gingen de Eindhovenaren, destijds nog onder leiding van Roger Schmidt, er met de bokaal vandoor. In de competitie is de achterstand op koploper Feyenoord vier punten. De Rotterdammers zijn, net als Ajax, ook nog van de partij in het bekertoernooi.

Xavi Simons

Van Nistelrooij gaf ook aan dat PSV er alles aan gaat doen om uitblinker Xavi Simons langer te binden. "We zien Xavi Simons als key player in de opbouw van dit PSV. Mede daarom wordt er ook met hem en zijn management gesproken over verlenging. Ik ben wel positief gestemd dat daar een verlenging uitkomt. De omgeving in Eindhoven is stabiel, voor hem is hier bij de club genoeg ruimte om zich verder te ontwikkelen", werd de trainer geciteerd door Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen