Volendam in beroep tegen enorme schorsing 'spugende' Oristanio

7 februari 2023, 16:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De rode kaart die FC Volendam-middenvelder Gaetano Oristanio afgelopen weekend ontving in het duel met AZ kan hem op een flinke schorsing komen te staan. De KNVB wil dat hij als gevolg daarvan liefst vijf wedstrijden toekijkt. Zijn club tekent beroep aan tegen de voorgestelde straf. 

De rode prent kreeg Oristanio voor een flinke overtreding op Jordy Clasie, maar dat is niet de enige reden waarom de straf zo hoog uitvalt. De Italiaan spuugde als reactie namelijk richting scheidsrechter Martin Pérez en dat wordt hem zwaar aangerekend. Op het moment dat de kaart viel stonden de Volendammers nog met 1-0 voor tegen de provinciegenoot, maar in ondertal wist de ploeg van trainer Wim Jonk de voorsprong niet over de streep te trekken. Jens Odgaard tekende een kleine tien minuten na de uitsluiting van Oristanio voor de gelijkmaker die uiteindelijk de einstand bepaalde op 1-1. 

Lees ook: Teleurstellend AZ verspeelt koppositie tegen opgeleefd Volendam

Tegenover NH Nieuws betreurt Jonk de uitsluiting van zijn middenvelder. "Hij raakt die kuit van Clasie natuurlijk vol. Dan krijg je een rode kaart. Dat is helaas, want zijn intentie is nooit om iemand te blesseren", meent Jonk. Hij laat de regionale omroep  bovendien weten dat hij van het spuugincident 'niks heeft meegekregen.'

Ploeg in vorm

Het voorlopige ontbreken van Oristanio is een hard gelag voor de Volendammers, die na de winterstop in een uitstekende vorm verkeren. In zes wedstrijden pakte de club al elf punten, waardoor het momenteel op de 'veilige' vijftiende plaats op de ranglijst bivakkeert. Als de schorsing van Oristanio ook na de beroepszaak blijft staan mist hij de wedstrijden tegen FC Twente, Vitesse, NEC, FC Emmen en Feyenoord. De Italiaan zou zijn rentree pas op 17 maart kunnen maken, als Fortuna Sittard op bezoek komt in Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat duidelijk zijn dat spugen naar wie dan ook niet thuishoort op een voetbalveld. Maar een schorsing van vijf wedstrijden hiervoor is, zeker in vergelijking met (bijvoorbeeld) die smerige overtreding van Mauro Junior, natuurlijk schandalig. Meten met twee maten! Topclubs vs. kleine clubs, het zal nooit veranderen bij de KNVB.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens je moet iedere club gelijk behandelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen