Volendam in beroep tegen enorme schorsing 'spugende' Oristanio

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 februari 2023 – De rode kaart die FC Volendam-middenvelder Gaetano Oristanio afgelopen weekend ontving in het duel met AZ kan hem op een flinke schorsing komen te staan. De KNVB wil dat hij als gevolg daarvan liefst vijf wedstrijden toekijkt. Zijn club tekent beroep aan tegen de voorgestelde straf. 

Volendam in beroep tegen enorme schorsing 'spugende' Oristanio

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De rode prent kreeg Oristanio voor een flinke overtreding op Jordy Clasie, maar dat is niet de enige reden waarom de straf zo hoog uitvalt. De Italiaan spuugde als reactie namelijk richting scheidsrechter Martin Pérez en dat wordt hem zwaar aangerekend. Op het moment dat de kaart viel stonden de Volendammers nog met 1-0 voor tegen de provinciegenoot, maar in ondertal wist de ploeg van trainer Wim Jonk de voorsprong niet over de streep te trekken. Jens Odgaard tekende een kleine tien minuten na de uitsluiting van Oristanio voor de gelijkmaker die uiteindelijk de einstand bepaalde op 1-1. 

Lees ook: Teleurstellend AZ verspeelt koppositie tegen opgeleefd Volendam

Tegenover NH Nieuws betreurt Jonk de uitsluiting van zijn middenvelder. "Hij raakt die kuit van Clasie natuurlijk vol. Dan krijg je een rode kaart. Dat is helaas, want zijn intentie is nooit om iemand te blesseren", meent Jonk. Hij laat de regionale omroep  bovendien weten dat hij van het spuugincident 'niks heeft meegekregen.'

Ploeg in vorm
Het voorlopige ontbreken van Oristanio is een hard gelag voor de Volendammers, die na de winterstop in een uitstekende vorm verkeren. In zes wedstrijden pakte de club al elf punten, waardoor het momenteel op de 'veilige' vijftiende plaats op de ranglijst bivakkeert. Als de schorsing van Oristanio ook na de beroepszaak blijft staan mist hij de wedstrijden tegen FC Twente, Vitesse, NEC, FC Emmen en Feyenoord. De Italiaan zou zijn rentree pas op 17 maart kunnen maken, als Fortuna Sittard op bezoek komt in Volendam.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd