Tannane diep geraakt door leed in Turkije: "Hartverscheurend"

8 februari 2023, 12:00

Oussama Tannane is diep geraakt door de dramatische gebeurtenissen in Turkije. Daar zijn door de recente aardbevingen duizenden doden en gewonden gevallen. De middenvelder van NEC heeft veel vrienden en bekenden in de getroffen regio. Dat komt hard aan bij Tannane.

Tannane speelde zelf een tijdje bij het Turkse Göztepe SK en kent veel mensen in Turkije. "Gelukkig leven ze nog, al heb ik nog niet iedereen kunnen bereiken", aldus Tannane in gesprek met De Gelderlander. "Ik heb vrienden in Kayseri wonen. Oud-ploeggenoten van me bij Saint-Étienne voetballen nu in Hatay. Steden die zwaar zijn getroffen. Ik ben diep geraakt. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen. Het is hartverscheurend."

Lees ook: 'Cillessen krijgt slecht nieuws uit Spanje; aanklacht ex-partner'

Woensdag brengt Tannane met NEC in de beker een bezoekje aan Feyenoord. Voor de wedstrijd vindt een minuut stilte plaats. "Ik weet niet of ik het dan droog houd. Het voetbal is voor mij nu een ideale uitlaatklep. Op het veld vergeet ik even alle ellende. Zodra ik mijn telefoon in mijn handen heb, begin ik weer te piekeren. Het is prachtig dat er in Nederland al veel geld is opgehaald voor de slachtoffers. Ik zeg niet wat ik doneer. Dat houd ik voor mezelf."

KNVB Beker

NEC heeft een paar lastige weken achter de rug en Tannane was zelf een tijdje afwezig vanwege een schorsing. De bekerwedstrijd tegen koploper Feyenoord kan een fraaie ommekeer zijn. "In De Kuip moeten we ons oprichten. Het wordt een lastige wedstrijd en daarna wachten drie cruciale competitieduels die we moeten winnen om in de race te blijven voor de play-offs voor Europees voetbal." Feyenoord en NEC trappen vanavond om 21.00 uur af in Rotterdam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen