Ten Hag loopt ondanks knappe comeback averij op in Premier League

8 februari 2023, 23:03

Manchester United heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Leeds United. In de inhaalwedstrijd, die werd afgelast na het overlijden van koningin Elizabeth, kwam de ploeg van Erik ten Hag terug van een 0-2 achterstand: 2-2. Door het puntenverlies tegen de nummer zeventien liet Manchester United na in puntenaantal gelijk te komen met nummer twee Manchester City. Over vier dagen treffen Manchester United en Leeds United elkaar opnieuw in de Premier League.

Manchester United kende een regelrechte horrorstart. Nadat Bruno Fernandes de bal inleverde in de eerste minuut kwijtraakte, schakelde Leeds snel om. Wilfried Gnonto ging een één-twee aan met Patrick Bamford en knalde raak in de korte hoek. Niet veel later was Pascal Struijk met een kopbal dicht bij de 0-2, maar David de Gea keerde de inzet.

Het was een van de laatste acties van Struijk. In de negentiende minuut kreeg de verdediger de bal hard tegen zijn hoofd na een schot van Marcus Rashford, waarna hij werd gewisseld. Het was al de tweede wissel bij Leeds, want vroeg in de wedstrijd raakte Luis Sinisterra al geblesseerd en werd hij vervangen door de Nederlandse aanvaller Crysencio Summerville.

Manchester United opende de jacht op de gelijkmaker. Alejandro Garnacho schoot uit de draai net naast en zag vervolgens een inzet door Maximilian Wöber weggekopt worden voor de lijn; een afstandsschot van Marcel Sabitzer werd op fraaie wijze gekeerd door keeper Illan Meslier. Wout Weghorst, die een basisplaats had, kwam weinig in het stuk voor.

Vlak na de pauze werd de deceptie nog groter voor Manchester United. Summerville gaf een voorzet die door Raphaël Varane op ongelukkige wijze werd verlengd. De treffer ging dan ook de boeken in als een eigen doelpunt van de verdediger. Kort nadat Weghorst werd gewisseld, kwam er toch nog een bruikbare voorzet het strafschopgebied in: de bal van Diogo Dalot werd op waarde geschat door Rashford, die de 1-2 binnenkopte.

Leeds kwam uit een vrije trap van Jack Harrison nog dicht bij de 1-3, maar de bal belandde op de paal. Aan de overzijde was het vervolgens opnieuw raak. Uitgerekend invaller Jadon Sancho, die de afgelopen maanden worstelde met zijn fitheid en op advies van Ten Hag zelfs opdook bij amateurclub OJC Rosmalen, vond in de zeventigste minuut de ruimte voor een schot vanuit het strafschopgebied: 2-2. Omdat een kopbal van Varane werd gekeerd door Meslier, bleef het winnende doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen