Geschorste Kökçü grapt na vijfde gele kaart in de Eredivisie

12 februari 2023, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Orkun Kökçü baalt als een stekker van zijn gele kaart in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De aanvoerder van Feyenoord liep in Friesland tegen zijn vijfde gele prent van dit seizoen aan en dat betekent dat hij de topper tegen AZ aan zich voorbij moet laten gaan.

Na een moeizame start was er lange tijd niets aan de hand voor Feyenoord op bezoek bij sc Heerenveen. De koploper van de Eredivisie ging dankzij doelpunten van Lutsharel Geertruida en Santiago Giménez met een 0-2 voorsprong rusten en in de tweede helft had het er lang veel van weg dat het niet meer spannend zou gaan worden. Maar sc Heerenveen kwam vrijwel uit het niets terug tot 1-2 en dat bracht Feyenoord toch nog in de problemen. De 2-2 bleef uit, maar de gele kaart voor Kökçü was een flinke tik voor de Rotterdammers.

Het is niet voor het eerst in zijn loopbaan dat Kökçü door een vijfde gele kaart een belangrijke wedstrijd noodgedwongen aan zich voorbij moet laten gaan. "Twee keer op rij nu. Vorig jaar Ajax-uit, nu AZ-thuis", zei de middenvelder na afloop tegenover de camera's van ESPN. "Je probeert een sliding op de bal te maken en dan ben je iets te laat. De scheidsrechter kon ook gewoon voordeel geven, ik weet niet wat er dan gebeurd zou zijn. Dan had ik misschien alsnog geel gekregen."

Kökçü ontving een gele kaart in een poging de bal zo snel mogelijk te heroveren. Hij grapt dat hij het anders had moeten doen. "Ik moest eigenlijk die luie voetballer zijn van een paar jaar geleden. Ik probeerde er alles aan te doen. Ik baal er heel erg van dat ik volgende week moet missen, maar ik heb er vertrouwen in dat mijn teamgenoten een goed resultaat kunnen boeken." Het verschil tussen koploper Feyenoord en nummer twee AZ is in aanloop naar het treffen in De Kuip twee punten in het voordeel van de Rotterdammers, die bij een overwinning dus uitstekende zaken doen in de titelstrijd.

Aan Arne Slot de taak om een vervanger voor zijn aanvoerder aan te wijzen. De trainer van Feyenoord maakt zich daarover weinig zorgen. "De oplossing is altijd voorhanden. Het is vervelend voor ons, omdat Orkun een goede en belangrijke speler is voor ons. Als een speler op vier gele kaarten staat, gaat hij hem ergens pakken. Dan is hij er nu niet bij en moeten we het oplossen. Quinten Timber kan een linie terug en dan moet er een andere nummer 10 zijn, of we laten het hetzelfde en moet ik een andere controlerende middenvelder erbij pakken, maar die heb ik niet", lachte Slot.

Paixão

In de slotfase van de tweede helft leken de zorgen voor Feyenoord en Slot verder toe te nemen. Igor Paixão begon in Friesland op de bank, maar kwam als invaller binnen de lijnen. Heel lang stond de Braziliaan echter niet op het veld. Hij moest zich geblesseerd laten vervangen. Maar als we Slot moeten geloven, komt het meespelen van Paixão in de topper tegen AZ niet in gevaar. "De medische staf denkt dat het meevalt", zei Slot.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen