Ajax buigt achterstand om en blijft foutloos onder Heitinga

12 februari 2023, 18:45

In de achtervolging op de top van de Eredivisie heeft Ajax in eigen huis met moeite RKC Waalwijk over de knie gelegd. De Amsterdammers zagen RKC Waalwijk via Mats Seuntjens brutaal de leiding nemen. Na een 0-1 ruststand toonden de Amsterdammers in het tweede bedrijf veerkracht. Invaller Brian Brobbey trok de stand gelijk, waarna Jurriën Timber en Mohammed Kudus Ajax de eerste thuisoverwinning in 119 dagen bezorgden.  

De afwezigheid van de niet fitte Steven Bergwijn noopte John Heitinga tot zijn eerste wijziging in de opstelling in zijn vier wedstrijden als trainer. Francisco Conceição werd ingepast bij de Amsterdammers. Opponent RKC Waalwijk baalde dat het niet kon beschikken over de zieke Michiel Kramer. Het gemis van de spits - die in zijn carrière vijf keer doel trof tegen Ajax - was dankzij een vroege treffer van Seuntjens snel vergeten.

Ajax startte de zoektocht naar de gelijkmaker, maar de vijfmansdefensie van RKC Waalwijk gaf weinig toe. De irritatie kreeg bij de Amsterdammers al snel de overhand én daar maakte de ploeg van Joseph Oosting handig gebruik van. Kort na rust betaalde het inbrengen van Brobbey zich echter direct uit. Uit de rebound tekende hij voor de gelijkmaker én met zijn elfde van het seizoen werd de spits medetopscorer van de Eredivisie. 

Na de 1-1 moest Ajax blijven waken voor een Waalwijkse uitbraak, want de ploeg van Heitinga was voornamelijk Waalwijkse helft te vinden. Via Kudus - die de paal raakte - en een grote kopkans voor Brobbey stichtte Ajax gevaar. Een kwartier voor tijd bevrijdde Timber de thuisploeg door van dichtbij zijn ploeg voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te schieten. Kort daarna schoot Kudus beheerst raak en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. 

Na de 3-1 was het Waalwijkse verzet gebroken. Ajax speelde de wedstrijd eenvoudig uit én boekte daarmee de eerste thuisoverwinning sinds 16 oktober 2022. Dankzij het bijschrijven van drie punten blijft de marge met koploper Feyenoord eveneens drie punten. RKC Waalwijk vindt zichzelf op plaats negen nog net terug in het linkerrijtje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig gewonnen. Ik had na Volendam toch gehoopt dat ploegen nog willen voetballen, maar dit lijkt het recept tegen Ajax helaas. Parkeer de bus, schop of duw alles wat eraan komt en ga de hele wedstrijd liggen en huilen. Terechte overwinning maar moeizaam, tactisch goed omgezet in de rust.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen