Driessen schrikt van Ajax: "Hier zie je hoe kwetsbaar de ploeg is"

13 februari 2023, 09:49   Bijgewerkt: 13 februari 2023, 09:58

Valentijn Driessen is er nog niet van overtuigd dat het lek boven is bij Ajax. Hoewel de Amsterdammers sinds de aanstelling van John Heitinga als (interim-)hoofdtrainer nog foutloos zijn in alle competities, oogde de ploeg zondagmiddag uitermate kwetsbaar in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1). In zijn column in De Telegraaf beschrijft Driessen dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor de ploeg van Heitinga. 

"Het was ook nog eens thuis. Er werd een spektakel beloofd, maar dat kwam er helemaal niet van", begint Driessen kritisch over het optreden van de Amsterdammers. "Ajax gaf wel heel veel druk, maar na twintig minuten was de boel wel uitgeraasd en konden ze dat niet meer opbrengen, waardoor er zo verschrikkelijk veel grote ruimtes ontstonden. RKC kan heel lekker combineren en weten elkaar allemaal goed te vinden."

Zelfs in eigen huis was Ajax in de eerste helft erg pover en moest het een aantal grote kansen incasseren. "Joseph Oosting heeft daar echt een leuk ploegje van gemaakt en toen was RKC gewoon de gevaarlijkste ploeg in de Johan Cruijff Arena", stelt de analist. Volgens Driessen is de regerend kampioen in de omschakeling nog te fragiel. "Dan zie je meteen weer hoe kwetsbaar Ajax nog steeds is bij balverlies en Seuntjes profiteerde daar heel goed van.

Brobbey presteert

Driessen is echter niet enkel negatief, want de wissels van Heitinga pakten volgens hem uitstekend uit. "In de tweede helft gooide Heitinga het om en deed hij een paar goede wissels. Aanvallend ging het wat beter met Brobbey erbij, want dan had je een echte spits. Want Ajax had eigenlijk geen echte doelpuntenmakers." Volgens de analist heerst er met name in de voorhoede een crisis in Amsterdam. "Tadic is tegenwoordig meer van de assists dan van de goals, Berghuis ook en Klaassen zit ook niet in de beste periode van het seizoen. Dus Ajax heeft gewoon moeite met goals maken en gelukkig herstelde Heitinga dat door Brobbey in te zetten en dat was ook degene die de 1-1 maakte. Daarna ging het vrij makkelijk."

Lees ook: Heitinga ziet één uitblinker: "Ajax mag blij zijn met zijn exceptionele kwaliteiten"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat echt elke week over 'het lek boven hebben'. Vertrouwen terug krijgen in een ploeg is een proces en niet iets wat als een soort wonder ineens gebeurt bij het vervangen van een trainer. Het is al knap genoeg wat Heitinga tot nu toe bewerkstelligt. Heitinga moet het met dezelfde selectie doen, waar dus ook nog steeds dezelfde gebreken in zitten en tot nu toe gebruikt hij die selectie gewoon slimmer en beter dan Schreuder.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen