Danny Hoesen keert na zes jaar in VS terug in Eredivisie

13 februari 2023, 16:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Hoesen keert na zes jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. FC Emmen heeft de 32-jarige spits tot het einde van het seizoen vastgelegd. Hoesen was de afgelopen jaren actief in de MLS en hield na zijn vertrek uit de Verenigde Staten zijn conditie op peil bij Ajax.

"We waren nog op zoek naar meer mogelijkheden voorin, mede door de vele blessures. Danny was transfervrij nu de competitie in Amerika is afgelopen. Hij is een snelle en beweeglijke aanvaller die bovendien met zijn ervaring belangrijk kan zijn voor onze ploeg", reageert voorzitter Ronald Lubbers.

Hoesen was sinds kort op zoek naar een nieuw werkgever. Aan het einde van het vorige kalenderjaar liep zijn contract bij Austin FC af. Het Amerikaanse avontuur van de aanvaller duurde in totaal zes jaar. Tussen 2017 en 2020 kwam hij uit voor San Jose Earthquakes, daarna verkaste hij naar Texas om bij Austin aan de slag te gaan.

Lange carrière

De carrière van Hoesen begon bij Fortuna Sittard. Op jonge leeftijd maakte de aanvaller de overstap naar Fulham, waar een doorbraak uitbleef. Na huurperiodes bij HJK Helsinki en Fortuna Sittard stapte Hoesen in 2012 over naar Ajax, waar hij de hoogtijdagen van zijn carrière beleefde.

In totaal speelde hij 44 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers waarin hij goed was voor dertien doelpunten. Zijn meest memorabele goal maakte hij op 26 november 2013, toen hij trefzeker was tegen FC Barcelona in de groepsfase van de Champions League. Ajax won dat duel, ondanks dat het bijna een helft met een man minder speelde, met 2-1.

Ajax liet Hoesen in 2014 naar FC Groningen gaan. In zijn laatste jaar in Amsterdams dienst werd Hoesen een half jaar verhuurd aan PAOK Saloniki. Hoesen verliet Groningen in 2017 en leefde daarna voor zo'n zes jaar The American Dream.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen