PSV gehavend naar Sevilla: vijftal reist niet mee naar Spanje

15 februari 2023, 10:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV reist met een gehavend elftal af naar Sevilla, waar donderdag de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League op het programma staat. In Andalusië kan trainer Ruud van Nistelrooij geen beroep doen op een vijftal spelers. 

Erick Gutiérrez en Richard Ledezma blijven in Eindhoven. Het tweetal is ziek, zo schrijft de club. Ook voor Anwar El Ghazi, Sávio en Fodé Fofana komt de trip naar zuid-Spanje te vroeg, zij kampen met blessures. Om het gat in de selectie op te vullen neemt PSV Mohamed Nassoh, Mathijs Tielemans en Emmanuel van de Blaak mee. Het drietal komt normaal voor Jong PSV uit in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Van de Blaak maakte inmiddels zijn debuut in het eerste elftal. In het afsluitende groepsduel met Bodø/Glimt mocht de centrale verdediger vlak voor tijd invallen.

In Sevilla hopen de Eindhovenaren een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de return in Eindhoven, die op 23 februari zal worden gespeeld. Afgelopen weekend werd in de Eredivisie vertrouwen getankt tegen FC Groningen, dat in het Philips Stadion een klinkende 6-0 om de oren kreeg. Opvallend genoeg kwamen de treffers van zes verschillende spelers. 

Luuk de Jong opende tegen de hekkensluiter de score en keert donderdag voor even terug bij de club waarmee hij in 2020 beslag wist te leggen op de Europa League. In de finale tegen Internazionale (3-2) was de 32-jarige spits goud waard voor de Spanjaarden door in de eerste helft twee keer te scoren. Afgelopen zomer keerde hij na een verhuurperiode bij FC Barcelona terug in Eindhoven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

1 (niet zekere) basisspeler missen ze! Drama wordt door jullie tot kunst verheven!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen