Benzema leidt kersvers wereldkampioen Real naar overtuigende zege

15 februari 2023, 22:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid heeft woensdagavond een overtuigende zege op Elche CF geboekt. In het Estadio Santiago Bernabéu waren twee benutte penalty's van Karim Benzema, een knappe goal van Marco Asensio en een treffer van Luka Modric genoeg voor de overwinning (4-0). 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er veel aandacht besteed aan de wereldbeker voor clubs die Real afgelopen zaterdag binnen wist te slepen. De Koninklijke was toen met 5-3 te sterk voor Al-Hilal en dus mocht aanvoerder Benzema het thuispubliek de wereldbeker tonen. Toen er vervolgens gespeeld moet worden tegen de hekkensluiter van La Liga, werd al snel duidelijk dat er van een echte wedstrijd geen sprake zou zijn.

Na acht minuten stond de openingstreffer namelijk al op het bord. Asensio rondde een schitterende solo-actie knap af en schoot zijn ploeg zo verdiend op voorsprong. Hierna was het verzet van Elche al snel gebroken en via twee strafschoppen, één voor een overtreding op Rodrygo en één voor een handsbal, breidde Benzema de score uit. De Fransman schoot beide penalty's feilloos binnen en dus mocht Real met een comfortabele 3-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft haalde de ploeg van Ancelotti de voet van het gaspedaal en werd aan enkele basiskrachten rust gegund. Modric, die als invaller binnen de lijnen kwam, zorgde in de 80e minuut op aangeven van Asensio voor het slotakkoord. Dankzij de zege verkleint Real het gat met koploper FC Barcelona tot acht punten en houdt de regerend kampioen de Spaanse titelrace nog even spannend.

Lees ookReal Madrid mag zich na spektakelstuk beste van de wereld noemen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen