Aké weigert favorietenrol Manchester City in Engelse titelstrijd

16 februari 2023, 14:05

Nathan Aké won woensdagavond met Manchester City de kraker in de Premier League bij Arsenal. In het Emirates Stadium in Londen werd het 1-3 voor de ploeg van Pep Guardiola, die daarmee bovendien de koppositie overnam van de Gunners. Toch vindt Aké niet dat zijn club nu de favoriet is om de landstitel van vorig seizoen te prolongeren. 

"Nee", was het simpele antwoord van de Nederlandse verdediger op de vraag van The Independent of hij zijn club nu als favoriet ziet in de Engelse titelstrijd. "Zij (Arsenal, red.) hebben een wedstrijd minder gespeeld en dus drie verliespunten minder dan wij. We moeten ons niet laten afleiden door deze overwinning maar blijven doen waar we mee bezig zijn. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en dan zien we wel verder."

Lees ook: Manchester City deelt Arsenal keiharde klap uit en is nieuwe koploper

Arsenal zag de afgelopen weken een riante voorsprong op de concurrentie verdampen doordat het slechts een enkel punt uit de laatste drie competitie-wedstrijden pakte. De club leek onder Mikel Arteta lange tijd op weg naar de eerste landstitel sinds het legendarische seizoen 2003-2004, toen 'The Invincibles' onder Arsène Wenger als enige club ooit een heel seizoen ongeslagen bleven in de Premier League. 

Waar Arsenal punten blijft morsen, rijgt regerend landskampioen Manchester City de overwinningen momenteel aaneen. Vier van de laatste vijf competitieduels eindigden in een driepunter voor de Citizens. Aké denkt wel dat de zege van woensdag bij de grootste concurrent een psychologisch voordeel voor City op zou kunnen leveren. "Daar ben je altijd naar op zoek", beaamt hij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen