Mike Verweij merkt iets ongebruikelijks op bij Ajax na Union-thuis

17 februari 2023, 10:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax mag volgens Mike Verweij zijn handjes dichtknijpen met het 0-0 gelijkspel tegen Union Berlin. De Amsterdammers losten donderdagavond geen enkel schot op doel en kwamen goed weg toen in de tweede helft een doelpunt van Morten Thorsby werd afgekeurd vanwege hands.

"Het gebeurt niet vaak dat er opluchting is na een gelijkspel van Ajax in de ArenA", begint Verweij in een video-item van De Telegraaf. "Meestal is er een bak chagrijn als Ajax niet wint. Dat geldt met name in de Eredivisie, maar Europees is Ajax ook best wel gewend hier met een overwinning van het veld te stappen. Ajax mag zijn handen echt dichtknijpen met een 0-0 gelijkspel tegen Union Berlin."

Dat Ajax aanvallend vrijwel niets liet zien, heeft volgens de Ajax-watcher met meerdere dingen te maken. "Union Berlin heeft een heel goede defensieve ploeg met een geweldige verdedigende organisatie. En heel veel spelers van Ajax waren gewoon zwaar onder de maat", stelt de Ajax-watcher, die weet dat de ploeg van John Heitinga volgende week in Berlijn anders voor de dag moet komen. "Union zal niet veel anders spelen, want die ploeg leunt op zijn gigantische verdediging. Ajax zal dus heel veel klassen beter moeten zijn om die muur te slechten."

Handsbal

Ajax leek in de 65ste minuut op achterstand te komen toen Thorsby scoorde, maar de oud-speler van sc Heerenveen bleek in aanloop naar het doelpunt hands te hebben gemaakt. "Dusan Tadic zag het. Hij stond onmiddelijk bij de scheidsrechter. Dat is een echte aanvoerder. De VAR hoort zo'n situatie sowieso te checken, maar als er een springende aanvoerder bij je staat, roep je als scheidsrechter toch: er wordt hier geroepen dat het hands is, dus kijk er even goed na. Gelukkig voor Ajax bleek de bal op de hand van Thorsby te vallen."

Lees ookValentijn Driessen wijst twee verrassende Ajax-uitblinkers aan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap niet dat dit zo vreemd gevonden wordt. Ajax is een ploeg in herstel op zoek naar zelfvertrouwen, patronen en vastigheid. Als je dan een enorm stugge ploeg als Union treft (we zouden dit in Nederland gewoon anti-voetbal noemen) is niet gek dat je je daar op stuk bijt. Begrijp niet zo goed dat zogenaamde sportjournalisten niet snappen dat het vervangen van een trainer geen wondermiddel is om binnen no time een succesploeg op het veld te hebben staan. Hypocriet.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens! Blijkbaar is iedereen het gedoe rondom Schreuder, de interne problemen en bepalende spelers die het niet (meer) waar kunnen maken helemaal vergeten.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je hebt een vermogen uitgegeven . Meer dan de ploegen waar tegen je speelt . Dan moet je als spelers toch ballen tonen . En niet zeiken over een trainer . Het zijn dus allemaal slappe spelertjes die alleen goed spelen door en voor een trainer . Kom op joh wat een slap verhaal weer

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geld is nog nooit een garantie voor goede prestaties geweest. Daarnaast kiest bijvoorbeeld een Bassey niet zelf voor het buitensporige bedrag wat voor hem neer wordt gelegd door een club die hem niet eens goed gescout heeft. Veel te kort door de bocht dit naar mijn mening.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hetzelfde spel wat ajax in de kuip speelde bedoel je . Deze selectie moet gewoon veel beter kunnen met of zonder welke trainert dan ook . Wees blij dat ze nog lief voor ajax zijn die journalisten .

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gigantische verdediging? Het ophemelen van het matige Union gaat zelfs na gisteravond door. Het is een hele matige ploeg die je als Ajax zijnde gewoon eenvoudig aan de kant moet zetten.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee nee cl waardig joh . Dat weet je toch als ajax het moeilijk heeft

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen