Guardiola slaat terug: "Als het niet werkt, ben ik opeens arrogant"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 februari 2023 – Pep Guardiola had het deze week even gehad met alle kritiek die hij geregeld te verduren krijgt. De Spanjaard staat bekend als een trainer die soms met bijzondere tactische vondsten komt, wat vaak wel, maar soms ook niet goed uitpakt. De benadering vanuit de media die dat regelmatig oplevert, valt niet goed bij de coach van Manchester City.

Guardiola slaat terug: "Als het niet werkt, ben ik opeens arrogant"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als het werkt, ben ik dapper. Geniaal zelfs. Maar als het niet werkt, ben ik aan het overdenken en ben ik arrogant", vatte Guardiola zijn beklag samen. Als voorbeeld noemde hij het feit dat Kevin de Bruyne eens in de zoveel wedstrijden op de bank plaats moet nemen. "'Waarom stel je hem niet altijd op?', denken sommige mensen. Maar hij kán niet altijd alle wedstrijden spelen. Hij moet fris blijven. Soms is het goed om even op de bank te zitten."

Bernardo Silva als linksback
Guardiola sprak zich uit na de met 1-3 gewonnen topper tegen Arsenal. Hij erkende dat hij daarin tactische keuzes had gemaakt die niet goed uitpakten. De trainer verzekerde echter dat hij het niet had over de keuze om Bernardo Silva als linksback op te stellen. "Dat heb ik niet gezegd. De tactiek was slecht, omdat de vleugelspelers meer aan de binnenkant verdedigden dan aan de buitenkant."

"Als ik een linksback wilde gebruiken om Bukayo Saka volledig onder controle te krijgen, dan had ik Nathan Aké opgesteld. Maar ik heb Bernardo daar neergezet, omdat ik het hele team onder controle wilde krijgen. Ik wilde domineren en dacht dat dat het best zou kunnen met Bernardo. Of dat gelukt is? Ik weet het niet. Maar ik moet het zo voelen. Mijn beslissingen neem ik altijd op die manier."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd