Opmerkelijke rol voor verdedigers: NEC langs tiental van Excelsior

19 februari 2023, 21:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC heeft de aansluiting met het linkerrijtje weer hervonden. Na vijf duels zonder overwinning rekende de formatie van Roger Meijer zondagavond simpel af met Excelsior (0-3), waarbij er een hoofdrol was voor de twee vleugelverdedigers van de Nijmegenaren. Het kreeg bovendien hulp van Redouan El Yaakoubi, die een oliedomme rode kaart pakte.

De captain van Excelsior miste dit seizoen nog geen enkele minuut als enige veldseler in de Eredivisie, maar pakte een minuut in de tweede helft zijn tweede gele kaart na een harde tackle. In de eerste helft had hij ook al donker geel gepakt, waardoor er op het besluit van arbiter Martin van der Kerkhof niets op af te dingen viel en hij voortijdig naar de kant moest. Omdat Magnus Mattsson vlak voor de pauze op fraaie wijze de 0-1 had binnengekopt, werd de missie zwaar voor de thuisclub.

Dat doelpunt had een bijzonder randje, want de assist was van rechtsback Calvin Verdonk. De linkspoot staat meestal linksachter of centraal achterin bij NEC, maar door de blessure van Bart de Rooij stond hij eenmalig op rechts. En juist dat was aanleiding voor het openingsdoelpunt: hij kapte vanaf rechts naar binnen, zette met links voor bij de tweede paal en Mattsson kopte fraai tegendraads raak.

Lees ook: Cilessen volgend seizoen 'gewoon' bij NEC: "Zijn contract loopt nog"

Het andere doelpunt van NEC - bij wie de geschorste Oussama Tannane ontbrak - kwam van de linksback: in de fase dat Excelsior met tien man juist gevaarlijk werd, pikte Souffian El Karouani aan de andere kant een afvallende bal op. Hij dribbelde het zestienmetergebied in, werd niet aangepakt en schoot met zijn linkervoet knap raak in de verre hoek: 0-2. Daarmee was het duel gespeeld en was de laatste, zeer fraaie treffer van Anthony Musaba nog slechts een voor de statistieken.

Man van de wedstrijd: Redouan El Yaakoubi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen