Genezen Ralf Seuntjens duikt op bij training Sparta Rotterdam

21 februari 2023, 16:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ralf Seuntjens traint voorlopig mee bij Sparta Rotterdam. Dat maakte de Rotterdamse club woensdag bekend. De 33-jarige spits kwam eind januari met het nieuws dat hij 'schoon' verklaard was van lymfeklierkanker en bereidt zich bij de selectie van Maurice Steijn voor op zijn terugkeer bij het Japanse FC Imabari. 

Sparta bracht dinsdag via twitter naar buiten dat Seuntjens voorlopig twee keer in de week aansluit bij de selectie van Steijn. Vanwege zijn goede band met de trainer kwam Seuntjens uit bij de nummer zes van de Eredivisie. De twee kennen elkaar vanwege hun gezamenlijke periode bij VVV-Venlo. Onder Steijn scoorde Seuntjens 49 keer in 141 duels voor de Limburgse club. 

In Rotterdam hoopt Seuntjes zich voor te kunnen bereiden op een nieuw seizoen bij het Japanse FC Imabari, dat uitkomt op het derde niveau, de J3 League. Op 5 maart komt Imabari voor het eerst in actie in de nieuwe competitie. De in Breda geboren aanvaller tekende in maart 2022 bij de club maar speelde tot op heden nog maar drie wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Kort na zijn aankomst in Japan werd lymfeklierkanker bij Seuntjens vastgesteld, waarna hij in Nederland een intensieve behandeling met onder meer chemokuren onderging. 

De diagnose van Seuntjens leidde tot een golf van reacties uit de voetballerij. Veel oud-trainers en -teamgenoten en supporters van zijn voormalige clubs leefden mee met de Seun of God, zoals zijn fraaie bijnaam luidt. Het nieuws dat hij de behandelingen met succes had doorstaan werd dan ook met gejuich ontvangen. Ook Seuntjens zelf kon zijn geluk niet op: "Onwerkelijk, opgelucht en ontzettend dankbaar. Ik mag en kan weer kijken naar de toekomst. Ik wil iedereen bedanken voor de enorme support", liet Seuntjens weten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen