Doekhi verklapt 'geheim' van Union Berlin en legt druk neer bij Ajax

22 februari 2023, 23:45

Danilho Doekhi hoopt zijn ex-werkgever Ajax donderdagavond uit de Europa League te knikkeren. De verdediger is dit seizoen een vaste waarde bij Union Berlin en weet dat een bezoekje aan de hoofdstad van Duitsland voor niemand gemakkelijk is. Dat heeft hij tijdens zijn eerste seizoen in Berlijn al gemerkt.

Union moest dit seizoen alleen in het Belgische Union Sint-Gillis zijn meerdere erkennen in het Stadion An der alten Försterei. "We zijn een goede twee-eenheid met de supporters en de supporters zijn heel erg fanatiek", vertelt Doekhi in gesprek met ESPN. De geboren Rotterdammer baalt dat Union in Amsterdam nog niet toe kon slaan. "Een klein beetje bitter, omdat de mogelijkheden daar waren om te winnen. Als je naar de afgekeurde goal kijkt, dan is dat ook een beetje discutabel, denk ik."

Lees ook: Heitinga dacht niet aan penaltyserie en vertrouwt op keeperstrainer

In de Johan Cruijff ArenA eindigde de eerste wedstrijd tussen Union en Ajax vorige week in 0-0. Doekhi ziet dat er sprake is van een andere druk bij de nummer drie van de Bundesliga en nummer twee van de Eredivisie. "Het verschil merk je wel. Bij Ajax is er altijd de druk van het moeten. Union is in Nederland geen hele bekende club, dus in die zin vinden ze wel dat Ajax, met hun geschiedenis, door moet gaan en dat ze dat aan hun stand verplicht zijn", tekende Voetbal International tijdens de persconferentie op uit de mond van Doekhi.

Strafschoppen

Een week geleden slaagde Ajax er niet in om het doel van Union onder vuur te nemen. De ploeg van trainer John Heitinga sloot de wedstrijd zelfs af zonder poging tussen de palen. Doekhi houdt er rekening mee dat er ook in Berlijn niet gescoord wordt of dat de verschillen wederom klein zijn. "Natuurlijk hebben we ook op strafschoppen getraind. Ik heb liever dat het niet zover komt, maar je moet er klaar voor zijn." Union en Ajax trappen donderdagavond om 21.00 uur af in het Stadion An der alten Försterei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen