Heitinga zorgt voor verbazing met opstelling tegen Union Berlin

23 februari 2023, 19:45   Bijgewerkt: 23 februari 2023, 20:02

Calvin Bassey keert donderdagavond terug in de opstelling van Ajax. De Nigeriaan kreeg vorige week tijdens het heenduel met 1. FC Union Berlin ook al het vertrouwen van trainer John Heitinga, maar een paar dagen later moest hij tegen Sparta Rotterdam toch weer plaatsnemen op de bank. In de return in Berlijn mag hij het dus weer vanaf het begin laten zien. De basisplaats voor Bassey gaat ten koste van Owen Wijndal.

Met het ontslag van Alfred Schreuder raakte Bassey niet enkel de trainer kwijt die hem naar Amsterdam had gehaald, maar ook zijn basisplaats. Bassey moest in de eerste wedstrijden onder Heitinga genoegen nemen met een reserverol. Hij speelde zich met sterke invalbeurten echter in de kijker van de nieuwe hoofdtrainer, die hem na het bekertreffen tussen FC Twente en Ajax niet voor niks 'misschien wel zijn beste verdediger' noemde. In de heenwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin deed Heitinga dan ook een beroep op Bassey.

De Nigeriaan mag het vanavond dus weer vanaf het begin laten zien. De verwachting was dat de rentree van Bassey ten koste zou gaan van Davy Klaassen, maar het is Wijndal die zijn plek heeft moeten afstaan. In de studio van ESPN werd verbaasd gereageerd op de defensieve keuzes van Heitinga. "Het ging eigenlijk goed. Waar we vorige week bang voor waren, had Ajax juist goed onder controle", zei Pierre van Hooijdonk, waarna Kenneth Perez toevoegde: "Wijndal moet iets hebben of is niet helemaal lekker."

De achterhoede wordt gecompleteerd door de vertrouwde namen: Devyne Rensch, Edson Álvarez en Jurriën Timber. Op doel staat uiteraard Gerónimo Rulli, die sinds zijn overstap van Villarreal veel indruk maakt. Op het middenveld kiest Heitinga voor dezelfde namen als afgelopen zondag, met Steven Berghuis, Kenneth Taylor en Klaassen. De laatstgenoemde moest vorige week in de heenwedstrijd nog genoegen nemen met een invalbeurt. Voorin moeten Mohammed Kudus, Dusan Tadic en Steven Bergwijn voor de doelpunten zorgen. Bergwijn was afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam nadrukkelijk op jacht, maar wacht nog altijd op zijn eerste treffer sinds 12 november.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Bassey; Klaassen, Berghuis, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rare zet.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of zou die 3-4-3 gaan spelen met Alvarez naar voren?

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die zet alles op de competitie. Tayler eruit ipv Wijndal, 4 verdedigers. Ajax denkt dat Union moet maar die gaan achterover hangen met die fanatieke aanhang in dat kleine stadion.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen