Heitinga vindt Ajax wel degelijk een 'grote verliezer' na opstootje

24 februari 2023, 00:58

Ondanks de opstootjes in en na de slotfase van de wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin vindt John Heitinga zijn ploeg waardige verliezers. De trainer van Ajax zag een 'strijdbaar elftal' in Berlijn. Door een 3-1 nederlaag is Ajax uitgeschakeld in de Europa League.

"Je moet een grote verliezer zijn en dat zijn wij. Emotie speelt daar een grote rol", aldus Heitinga op de persconferentie na de wedstrijd. "Misschien zit er nog een beetje frustratie, omdat dit seizoen er niet zo eentje is als de afgelopen jaren. Maar ik heb een strijdbaar elftal gezien, tot in de kleedkamer, laat ik het zo zeggen."

Lees ookAnalisten maken Ajax af om 'ridicuul gedrag': "Wat een stoere jongens"

"Uiteindelijk zijn we nu grote verliezers. We feliciteren Union Berlin", zei de opvolger van Alfred Schreuder. "Topsport is ook emotie. We moeten het niet groter maken dan het is. Het zag er absoluut niet netjes uit, maar we moeten vooral focussen op het voetbal. Daarin worden ook beslissingen genomen, die heb je niet in de hand. Er zijn ook twee partijen in dit geval. Ik denk dat het van beide kanten niet chic is. Wij zijn gewoon grote verliezers. Ik heb de trainer gefeliciteerd, we zullen het als club doen. Zij gaan verder en wij gaan ons focussen op de competitie en de beker."

Mohammed Kudus, Dusan Tadic en Edson Álvarez werden allemaal op de bon geslingerd in de blessuretijd; Álvarez zelfs twee keer, waardoor hij een rode kaart incasseerde. Kudus duwde Rani Khedira omver en Tadic trok Jamie Leweling omhoog, toen die zich leek aan te stellen. Daardoor sloeg de vlam in de pan. De wedstrijd eindigde met een massaal opstootje.

Bekijk beelden van het opstootje in onderstaande video:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien bedoelt hij grote losers.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd , wat een dom gelul.De Realiteit is al weer ver te zoeken na wat makkelijke potjes in de eredivisie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen