Klopp slaat terug na kritiek: "Iedereen denkt dat Virgil een robot is"

24 februari 2023, 17:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jürgen Klopp heeft het vrijdag tijdens zijn persconferentie opgenomen voor Virgil van Dijk. De aanvoerder was een van de spelers die dinsdagavond geen goede beurt maakten tijdens de 2-5 nederlaag in het Champions League-duel met Real Madrid. Dat is echter logisch te verklaren, legde Klopp uit.

"Iedereen denkt dat Virgil een robot is", zo begon de 55-jarige Duitser, waarmee hij doelde op wat er allemaal van de verdediger wordt gevraagd. "Het afgelopen jaar heeft hij van iedereen de meeste wedstrijden gespeeld. Vervolgens speelde hij alles op het WK en deed hij bij ons direct weer alles mee. Hij raakte kort geblesseerd, kwam terug en speelde wéér alles. Dat is de situatie. Dat is niet perfect, maar het is hoe we het nu moeten doen."

Niet alleen Van Dijk, maar heel Liverpool krijgt er geregeld van langs. Dat is niet gek gezien het teleurstellende seizoen dat The Reds draaien, met een achtste plaats in de Premier League en een nagenoeg onmogelijke opgave in de Champions League. "Ik zeg niet dat alles wat mensen over ons zeggen verkeerd is, absoluut niet", reageerde Klopp op die kritiek. "Maar veel dingen kloppen ook niet. Wij weten ook dat het anders moet, dat het beter moet. Het is al duidelijk dat we in de zomer iets moeten doen, maar nu kan dat niet. We moeten nu gewoon hierdoorheen en ons terug zien te knokken."

Blessuregevallen

Hij doelde daarbij ook op de vele blessuregevallen waar Liverpool dit seizoen mee te maken heeft gekregen. Zo liggen onder meer Luis Diaz en Thiago Alcantara er voor langere tijd uit, terwijl spelers als Van Dijk, Roberto Firmino en Diogo Jota amper de kans hebben gekregen om rustig in de ploeg terug te keren. Ook zaterdagavond zullen zij er weer moeten staan, als Liverpool om 20:45 uur op bezoek gaat bij nummer twaalf Crystal Palace.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij speelt niet geweldig . Maar hij heeft ook wel echt slechte verdedigers naast zich . Matip,gomez niet liverpool waardig . Aan de rechtse kant trent a arnold die niet kan verdedigen of die oude w2 speler . Achter hem een keeper die soms geweldig is ,maar vaak ook blunders en bloed zenuwachtig Liverpool heeft gewoon zitten slapen deze zomer. Te lang doorgegaan met bijna hetzelfde team . Geprobeerd om net als bij mané en salah mensen binnen te halen. Die relatief goedkoop zijn en dan toppers moeten worden . En 1 dure aankoop die dat geld totaal niet waar maakt .

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zo saai voetbalt hij wel...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen