'Barcelona ziet in wereldkampioen van City stand-in Lewandowski'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 februari 2023 – FC Barcelona is in de zoektocht naar een spits achter of naast Robert Lewandowski uitgekomen bij Julian Álvarez. De 23-jarige Argentijn speelt bij Manchester City de tweede viool achter Erling Haaland en zou deze zomer op huurbasis over moeten komen naar Camp Nou. 

'Barcelona ziet in wereldkampioen van City stand-in Lewandowski'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt TyC Sports althans. Álvarez stond anderhalf jaar geleden ook al in de belangstelling van de Catalanen, maar toen trok Manchester City aan het langste eind. Bij The Citizens heeft de Argentijn echter geen basisplaats vanwege de stevige concurrentie van Erling Haaland. De Noorse doelpuntenmachine breekt in zijn eerste seizoen in Engeland record na record, waardoor Álvarez dit seizoen slechts zes keer aan de aftrap stond in een competitieduel en daarnaast dertien keer mocht invallen. Hij scoorde daarin vijf keer voor de huidige nummer twee van de Premier League. Op het WK in Qatar maakte Álvarez indruk door vier keer te scoren voor de wereldkampioen. 

Barcelona zit juist minder 'dik' in de spitsen sinds Memphis Depay deze winter vertrok naar Atlético Madrid. Achter Robert Lewandowski ontbreekt zelfs een tweede 'echte' nummer negen in de selectie van trainer Xavi Hernández. Toen de Pool in januari drie wedstrijden geschorst was loste Xavi dat op door Ansu Fati in de punt van de aanval te posteren. Hij is echter een buitenspeler en dus zou een extra optie meer dan welkom zijn voor Barcelona. 

Álvarez zelf zou een tijdelijke overstap naar Spanje wel zien zitten. Ook City zou wel mee willen werken, maar de club houdt desondanks vertrouwen in de toekomst van de Argentijn. Zijn huidige verbintenis, die loopt tot medio 2027, zou zelfs tussentijds moeten worden opengebroken en verlengd. Gesprekken daarover worden aankomende zomer eveneens verwacht. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd