Vijf potentiële verrassingen onder Koeman bij het Nederlands elftal

28 februari 2023, 15:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De eerste voorselectie onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman komt vandaag naar buiten. Zullen er grote verrassingen zijn in deze voorselectie? Hieronder staan vijf kanshebbers die nog niet bij het Nederlands elftal hebben gezeten, maar er wel tegenaan hikken en heel stiekem hopen op een belletje van de bondscoach.

Mats Wieffer

Na de winterstop maakt de middenvelder van Feyenoord echt een geweldige ontwikkeling door, als waardig vervanger van de geblesseerde Quinten Timber. Samen met Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida wordt Wieffer veel genoemd door analisten voor het grote Oranje, met Willem van Hanegem als pleitbezorger van de controleur. Dat is opmerkelijk, want vorig jaar speelde de middenvelder nog voor Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie. En als Feyenoord Ramiz Zerrouki van FC Twente echt had gehaald, was dit vermoedelijk allemaal wel niet gebeurd...

Bart Verbruggen

Het afgelopen wereldkampioenschap ging Nederland er na penalty's uit tegen Argentinië. Maar wat als niet Andries Noppert, maar de twintigjarige Verbruggen dan op het doel had gestaan? Afgelopen donderdag speelde de keeper met zijn club RSC Anderlecht in de Conference League tegen het Ludogorets voor Sergio Padt. Uiteindelijk kwam het uit tot een strafschoppenreeks en daarin konden de Bulgaren geen enkele (!) strafschop maken bij Verbruggen. De Nederlandse sluitpost haalde elke (vaak wel slecht ingeschoten) bal uit de hoek en stuurde de Belgen naar de volgende ronde. Hoewel Koeman aangaf voor één sluitpost te willen gaan, is Verbruggen wel een strafschoppenspecialist. Een optie voor oranje?

Lees ook: Eindelijk meer Feyenoord-spelers in Oranje? "Koeman gaat handtekening zetten" 

Micky van de Ven

De verdediger heeft in de jeugd al in een oranje-shirt gelopen, maar dat was die van FC Volendam, waar Van de Ven doorbrak in het betaalde voetbal. Na een goede periode bij Volendam stond met PSV en Feyenoord de Nederlandse top in de rij voor de centrale verdediger, maar Mark van Bommel zorgde ervoor dat Van de Ven naar Wolfsburg vertrok. In de Duitse competitie speelt de jeugdinternational veel wedstrijden en maakt daarin een uitstekende indruk. Er is zelfs al belangstelling voor onze landgenoot. Net als Danilho Doekhi die voor Union Berlin speelt in de top van de Bundesliga. Zal één van de twee spelers worden opgeroepen door Koeman?

Bjorn Meijer

Vorig jaar nog een talent bij FC Groningen, maar dit seizoen een onbetwiste basiskracht bij Champions League-club Club Brugge. Daar is de linksback dit seizoen heel belangrijk en staat volgens transferspecialist Fabrizio Romano ook op het lijstje van diverse clubs in de grote competities. In de Champions League heeft Meijer zeven duels achter zijn naam staan en staat daarmee ook in de achtste finales van dat toernooi. De bijdrage van Meijer is groot voor Club Brugge, maar kan hij ook wat betekenen voor Oranje of komt dat net nog te vroeg?

Thijs Dallinga

Nog een speler die vorig jaar nog voor Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie speelde, namens wie hij de ene treffer na de andere maakt. Dat kunstje flikt de spits ook in de Ligue 1 bij de Nederlandse enclave van Toulouse. Daar heeft Dallinga er al negen inliggen in de competitie en Nederland kan wel een veelscorende spits gebruiken. Een echte goalgetter ontbreek namelijk in Oranje, is dat dé kans voor Dallinga? Naast de spits speelt er nog een Nederlander bij Toulouse die stiekem hoopt op een uitnodiging: Branco van den Boomen. Ook deze speler is belangrijk voor de Franse ploeg en kan zomaar ook een plaats krijgen in de voorselectie van Koeman.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen