PSV bekert probleemloos verder, maar houdt de adem in over Til

2 maart 2023, 20:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV blijft in de race om de dubbel te winnen in Nederland. Na de uitschakeling in de Europa League kende de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij donderdag een bijna pijnvrije avond in eigen huis tegen de B-ploeg van ADO Den Haag (3-1), met het fraaie doelpunt van Ibrahim Sangaré als uitschieter. Met het rust geven van Xavi Simons en de terugkeer van Anwar El Ghazi liep alles op rolletjes, totdat Guus Til geblesseerd uitviel. 

PSV werd vorige week tegen Sevilla uitgeschakeld in de Europa Legue. In de Eredivisie is de achterstand op koploper Feyenoord inmiddels zes punten. De KNVB Beker is daarom, net als vorig seizoen, normaliter de enige manier om het seizoen van wat meer glans te voorzien. Desondanks gaf Ruud van Nistelrooij smaakmaker Xavi Simons rust in het drukke programma, waardoor er een basisplaats was voor Guus Til.

Dat was ook wel te zien, want de stormloop van PSV ging liggen in het resterende deel van de eerste helft. Ibrahim Sangaré pakte vroeg in de tweede helft de draad echter weer op namens PSV, want zijn snoeiharde bal in de kruising achter keeper Sonny Stevens was bijzonder fraai: 3-0. Een minuut later was het doelpunt van Malik Sellouki aan de andere kant zo mogelijk nog mooier: met heel veel gevoel draaide hij de bal richting de kruising en zorgde nog voor enige hoop in de ADO-harten. De spanning keerde niet terug in de wedstrijd en dat gaf ruimte voor de rentree van Anwar El Ghazi. De aanvaller raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen een Feyenoord en lag er een aantal weken uit.

Lees ook: De beoordelingen van PSV: middenvelders missen maatje Simons niet

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe de loting voor de halve finale ook gaat, er is op voorhand nu al 1 ‘winnaar’ : Spakenburg. Ze zullen hoe dan ook loten tegen 1 van de traditionele top 3, en hopelijk in een uitwedstrijd. Enige dat ik nu wel hoop is dat ze het respect zullen krijgen dat ze verdienen met de teams die ze hebben uitgeschakeld, dus geen b-ploeg maar gewoon de sterkste opstelling als tegenstander.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen