Mailtje Koeman verraste Scherpen: "Vind mezelf nog niet stabiel"

5 maart 2023, 14:39

Kjell Scherpen (23) keek vrijdag op van het bericht dat hij in zijn mailbox aantrof. De doelman van Vitesse las tot zijn eigen verbazing dat hij deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal. Naar eigen zeggen had hij die uitverkiezing niet zien aankomen. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad toont de voormalig speler van FC Emmen en Ajax zich zelfkritisch. "Het is een mooi rijtje, met grote namen, maar ik vind mezelf nog niet zo stabiel presteren dat ik bezig was met het Nederlands elftal", bekent de geboren Drent. 

"Tot nu toe is het een moeizaam, wisselvallig seizoen voor mij", vervolgt de keeper. "Ik kwam hier natuurlijk na drie duels, toen het niet lekker liep. Ik was gretig, wilde mezelf direct laten zien, maar ik had geen ritme. Je komt toch anders binnen als je twee volle seizoenen achter de rug hebt. En door twee blessures en de rode kaart tegen PSV ben ik niet echt in een lekker ritme gekomen." Na zijn schorsing keepte hij inmiddels zes duels op rij: "Daar zaten goede tussen, maar ik heb ook mindere momenten gehad die ons punten hebben gekost. Dat is heel vervelend", doelt hij onder meer op de 0-1 van Jesper Karlsson in het thuisduel met AZ. 

Toch hoopt Scherpen over twee weken bij de definitieve selectie van Ronald Koeman te zitten. "Ik moet het de komende weken laten zien. Het is zaak om wedstrijd voor wedstrijd goed te spelen. Die 'momentjes' moet ik uit mijn spel zien te krijgen. Want die zijn vaak bepalend voor een keeper", weet de sluitpost. Naast Scherpen maken ook Bart Verbruggen (Anderlecht), Mark Flekken (SC Freiburg), Jasper Cillessen (NEC) en Andries Noppert (sc Heerenveen) deel uit van de voorselectie. Noppert vanwege de blessure die hem momenteel langs de kant houdt echter een vraagteken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen