Frimpong verrast door lonkend Oranje-debuut: "Is hij geschorst?"

11 maart 2023, 11:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeremie Frimpong lijkt zich op 24 maart te kunnen gaan opmaken voor zijn debuut in het Nederlands elftal. De rechtsback van Bayer Leverkusen zou kunnen profiteren van de schorsing van Denzel Dumfries, normaal gesproken eerste keus op de rechterflank. 

In Qatar maakte Frimpong deel uit van de selectie van Louis van Gaal, maar kwam het nog niet tot een eerste interland. Dumfries kreeg na afloop van de verloren kwartfinale tegen Argentinië een rode kaart, en ontbreekt daardoor tijdens de eerstvolgende wedstrijd die Oranje speelt. Op 24 maart is Frankrijk in Parijs de eerste tegenstander in de kwalificatiereeks voor het EK van 2024. 

Frimpong was zich daar niet van bewust, zo blijkt uit een interview met ELF Voetbal. "Is Denzel geschorst? Ik dacht dat die straf voor het volgende WK gold", aldus Frimpong. "Ik hoop ook van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman het vertrouwen te winnen", vervolgt hij. Met de verliezend WK-finalist lonkt een debuut tegen een gedroomde tegenstander. "In de WK-finale steunde ik Frankrijk. De mooiste finale die ik ooit heb gezien. Frankrijk heeft geweldige spelers en Parijs voelt voor mij als mijn tweede stad. I love it there", zegt Frimpong. 

Fraaie overstap lonkt

Bij Bayer Leverkusen maakt Frimpong vooralsnog een prima seizoen door. In 23 duels in de Bundesliga kwam de offensieve back al zes keer tot scoren en fungeerde hij vier keer als aangever bij een treffer. Vorige week was hij met een doelpunt én een assist nog belangrijk bij de 4-1 thuiszege op Hertha BSC, al moest hij in die wedstrijd al na een half uur geblesseerd naar de kant. Door zijn goede spel in Duitsland is Frimpong naar verluidt op de radar van Erik ten Hag verschenen als mogelijke versterking van Manchester United. 

Zie ook: 'Ten Hag ziet in voorselectie-klant Oranje versterking Manchester United'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen