Gözübüyük nog altijd ontstemd dat KNVB hem publiekelijk afviel

11 maart 2023, 13:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük is teruggekomen op de reactie die de KNVB gaf op zijn optreden bij het duel tussen Feyenoord en PSV, eind vorig seizoen. De leidsman gaf de thuisploeg in de blessuretijd een strafschop nadat hij hands van PSV-verdediger Mauro Júnior had geconstateerd. 

Cyriel Dessers benutte de penalty, waardoor het duel in de 32ste speelronde van de Eredivisie in een 2-2 gelijkspel eindigde. Mede door het late puntverlies in Rotterdam moest PSV de landstitel vervolgens aan Ajax laten. De Amsterdammers hadden na 34 wedstrijden precies twee punten meer dan de rivaal uit Eindhoven. 

Na het duel viel de KNVB de scheidsrechter publiekelijk af. "Ook wij zijn van mening dat het geen penalty had moeten zijn en dat de VAR had moeten ingrijpen", zo liet de bond via een woordvoerder weten. "We vinden dit heel vervelend voor de betrokkenen en en dit geval PSV. Ook wij balen hiervan", aldus de KNVB. 

Lees ook: KNVB evalueert strafschop Feyenoord: ''VAR moest ingrijpen''

Bijna een jaar later komt Gözübüyük tegenover De Telegraaf terug op het voorval en de reactie van de bond. "Vanuit de UEFA werd ik gesteund, dus ik was in dubbel opzicht verrast dat de KNVB zei dat het een foute beslissing was", zegt hij. De arbiter vermoedt dat de bond zich enkel uitsprak omdat zijn beslissing in een cruciale fase van het seizoen viel. "In speelronde 1, 13, 23 of 28 heeft men ook nooit publiekelijk een mening over een scheidsrechter. Ik vrees dat het die keer onder druk van derden is gebeurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was gewoon prima beslissing .

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord is uit bij Ajax bestolen en had een penalty moeten krijgen. PSV kon wel degelijk kampioen worden. Veel valt wel altijd in het voordeel van Ajax uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen