FC Emmen deelt dankzij Romeny harde degradatie-tik uit aan Excelsior

11 maart 2023, 18:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Emmen is niet langer terug te vinden in de degradatiezone van de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien boekte zaterdagavond een cruciale 2-0 overwinning op directe concurrent Excelsior. De grote held aan De Oude Meerdijk werd Ole Romeny, die beide treffers voor zijn rekening nam.

In de eerste helft maakten Emmen en Excelsior er een echte degradatiewedstrijd van. Beide ploegen leken angstig om een vroege tegenslag te moeten incasseren en speelden behoudend aan De Oude Meerwijk. Toch deelden Emmen en Excelsior allebei wat speldenprikjes uit. De bezoekers deden dat met schoten van afstand. Mickey van der Hart redde op een schuiver van Couhaib Driouech en een inzet van Nikolas Agrafiotis. Noah Naukjoks zag zijn schot een behoorlijk stuk over het doel van Emmen vliegen. Aan de overkant zorgde de gastheer ook voor wat gevaar.

Het tweede bedrijf begon met dreiging van de bezoekers uit Rotterdam. Van der Hart moest handelend optreden toen Agfrafiotis ineens voor zijn neus verscheen en de 0-1 leek te maken. Een goede redding van de sluitpost voorkwam dat. Lazaros Lamprou dacht daarna op slimme wijze een strafschop te versieren, maar kreen vanwege een fopduik een gele kaart van scheidsrechter Dennis Higler. Waar de bezoekers de druk opvoerden, kwam de thuisploeg aan de andere kant op voorsprong. De eerste keer dat Emmen voor het doel verscheen was het meteen raak.

Excelsior probeerde er in de slotfase nog wat van te maken, maar Emmen hield de rijen gesloten. Door de overwinning van de gastheer wisselen beide ploegen van positie op de ranglijst. Emmen staat nu op de veilige vijftiende plaats, terwijl Excelsior de nummer zestien van de ranglijst is geworden. Dat zou aan het einde van de rit deelname aan de nacompetitie betekenen. De Rotterdammers spelen volgende week een cruciale thuiswedstrijd. Hekkensluiter Cambuur komt namelijk op bezoek in Rotterdam. Emmen speelt over een week thuis tegen Sparta Rotterdam.

Man of the Match: Ole Romeny

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen