Vinícius Júnior dient als voorbeeld in de Eredivisie: "Ik keek in de spelersbus naar Real"

12 maart 2023, 09:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Václav Cerny kijkt graag naar de buitenspelers bij internationale topclubs. De rechtsbuiten van FC Twente, die zaterdagavond de score opende tegen Fortuna Sittard (0-3 zege), keek in de spelersbus naar de wedstrijd tussen Real Madrid en Espanyol (3-1). Daarin maakte Vinícius Júnior het eerste doelpunt, zag Cerny. 

Na afloop werd het doelpunt van Cerny – hij trok vanaf de rechterflank het strafschopgebied in, passeerde linksback George Cox en schoof de bal in de verre linkerhoek – door verslaggever Cristian Willaert vergeleken met de speelstijl van Vinícius. "Op een gegeven moment kwam ik erdoor en ik zag geen optie om de bal terug te leggen. Ik wachtte tot de centrale verdediger een stap maakte. Ik heb het gat gevonden", reageerde Cerny.

De Tsjech spiegelt zich zeker aan Vinícius. Hij kijkt 'elke wedstrijd' van Real Madrid. "Natuurlijk. Ik kijk heel veel voetbal. Hij is een van de buitenspelers naar wie ik kijk. Ik kijk altijd naar de buitenspelers bij de topploegen. Ik denk dat alle buitenspelers hier in Nederland dat doen. Ik heb in de bus gekeken naar Real Madrid en hij maakte ook een doelpunt door naar binnen te komen. Dat zijn de momenten waarvan ik leer."

Twente wordt na de mindere prestaties van de afgelopen weken niet meer onder de titelkandidaten geschaard, maar Cerny wil nog wel stijgen van de vijfde naar de vierde plek. "Geloof moet er zijn. Dat we het uit handen hebben gegeven, is duidelijk. Maar we willen het heel graag en dat moet uitgesproken worden. Het doel is Europees voetbal. Dat kan via de vierde plek of via de play-offs."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen