Na Luuk de Jong stopt ook Vincent Janssen als international

12 maart 2023, 14:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vincent Janssen heeft bij bondscoach Ronald Koeman aangegeven niet langer beschikbaar te zijn voor het Nederlands elftal, zo meldt de KNVB. 'Persoonlijke redenen' in combinatie met de 'steeds voller wordende voetbalkalender' liggen volgens het statement ten grondslag aan dit besluit. 

Opvallend genoeg maakte de 28-jarige Janssen deel uit van de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar later deze maand. Hij kwam 22 keer uit voor Oranje en was zevenmaal trefzeker. Het leeuwendeel van zijn interlands speelde hij in de jaren 2016 en 2017. 

Bondscoach Louis van Gaal haalde hem in juni 2022 terug bij Oranje-selectie met het oog op de vier Nations League-duels die maand. Janssens laatste speelminuten in het Nederlands elftal dateren van het WK in Qatar. In de laatste groepswedstrijd tegen het gastland kwam hij in de 66e minuut in het veld voor Steven Berghuis.

Janssen, die met zestien goals momenteel de topscorer is van België, is na Luuk de Jong de tweede aanvaller in korte tijd die het besluit neemt om te stoppen bij Oranje. Vorige week vrijdag maakte De Jong, die 39 interlands speelde, bekend zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen