Flinke tegenvaller Van Nistelrooij: PSV zonder De Jong tegen Cambuur

12 maart 2023, 15:38

Slecht nieuws voor Ruud van Nistelrooij: Luuk de Jong moet zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur aan zich voorbij laten gaan. De 32-jarige spits was deze week al een twijfelgeval bij de Eindhovenaren, maar zijn trainer had afgelopen vrijdag nog aangegeven vertrouwen te hebben in de aanwezigheid van de aanvoerder. Fabio Silva zal de Nederlander vervangen in de punt bij PSV, waardoor Xavi Simons en Johan Bakayoko op de flanken plaats zullen nemen.

De Jong raakte vorige week geblesseerd in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-1). De spits werd toen in de 56e minuut naar de kant gehaald met pijn aan zijn enkel, maar Van Nistelrooij had goede hoop dat hij de wedstrijd tegen Cambuur zou halen. Vanwege de afwezigheid van De Jong zal Guus Til aan de aftrap verschijnen. Hij vormt het middenveld samen met Ibrahim Sangaré en Joey Veerman en zal zelf op de 'nummer 10'-positie plaatsnemen.

Verder is het elftal van de Eindhovenaren ongewijzigd. Walter Benítez is vanwege zijn knieblessure nog altijd afwezig, waardoor Joey Drommel op doel zal staan. De voorhoede wordt gevormd door Phillip Mwene, Jarrad Brantwaithe, André Ramalho en Patrick van Aanholt. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt in het Phillips stadion.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen