Guardiola legt uit waarom hij Haaland van doelpuntenrecord afhield

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 maart 2023 – Er staat dit seizoen geen maat op Erling Haaland. De 22-jarige Noor scoorde dinsdagavond liefst vijf keer tegen RB Leipzig, dat mede daardoor met 7-0 aan de broek kreeg in de achtste finale van de Champions League. Toch werd hij na een dik uur spelen gewisseld, waardoor Haaland niet de kans kreeg om een Champions League-record van onder meer Lionel Messi uit de boeken te schieten. 

Guardiola legt uit waarom hij Haaland van doelpuntenrecord afhield

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

We zitten nog maar halverwege maart, maar Haaland staat al op 39 treffers voor Manchester City en is daarmee nu al de meest-scorende speler in één seizoen in de clubgeschiedenis. "Mijn superkracht? Nadat ik vijf keer gescoord heb zou ik zeggen: doelpunten maken", zei Haaland zelf na afloop van het duel. Hij had slechts 57 minuten nodig om tot zijn ongekende productie te komen, waarna trainer Pep Guardiola hem naar de kant haalde waardoor het Champions League-record van meeste doelpunten in één duel niet sneuvelde. "Ik zei tegen Pep dat ik een dubbele hattrick had willen maken, maar wat doe je eraan?", lachte de Noorse spits na afloop. 

Guardiola kwam na afloop met een kwinkslag toen hem gevraagd werd waarom hij de ongekende productie van Haaland na een uur spelen een halt toeriep. "Als hij dat record al op 22-jarige leeftijd had bereikt, dan zou hij zich in de toekomst kunnen gaan vervelen", sprak de Spaanse manager. Met zijn vijf treffers evenaart Haaland Lionel Messi en Luiz Adriano. Messi schoot vijf keer raak namens FC Barcelona tegen Bayer Leverkusen in 2012. Adriano deed hetzelfde twee jaar later in dienst van Shakhtar Donetsk tegen BATE Borisov.

 

Met het clubrecord op zak heeft Haaland nog volop kansen om zijn productie verder op te schroeven en de lat voor hemzelf en toekomstige City-spelers nog hoger te leggen. In de Premier League speelt de club nog elf wedstrijden. Met 28 goals in 26 wedstrijden ligt de Noor nog altijd op schema om boven het gemiddelde van één treffer per duel uit te komen. Bovendien lonken nog maximaal vijf wedstrijden om ook in de Champions League zijn huidige tien treffers uit te breiden. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd