Heerenveen neemt alweer afscheid van Bruma: "Niet haalbaar"

15 maart 2023, 18:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeffrey Bruma is volgend seizoen niet langer te bewonderen in het shirt van sc Heerenveen. Dat heeft Ferry de Haan, de technisch directeur van de Friezen, dinsdag laten weten. De club is wél dicht bij het verlengen van het contract met Ché Nunnely

Bruma (31)  werd eind januari verrassend transfervrij binnengehaald door Heerenveen. De 25-voudig international van Oranje kwam over van het Turkse Kasimpasa en geldt in Friesland als tijdelijke vervanger van de geblesseerde Sven van Beek. "De insteek van de komst van Jeffrey was helder", legt De Haan uit tegenover Omrop Fryslân. "Financieel gezien is een langer verblijf ook niet haalbaar. Zo realistisch moet je zijn." Bruma speelde tot op heden zes competitiewedstrijden voor Heerenveen en kwam ook in twee bekerwedstrijden in actie. 

Wel lijkt de club zich een jaar langer te gaan verzekeren van de diensten van Ché Nunnely (24). De aanvaller kwam net als Bruma in de winter binnen, nadat zijn contract bij Willem II in de zomer was afgelopen. Op het moment van tekenen was hij nog aan het revalideren van een gescheurde knieband, maar begin februari maakte hij in het uitduel met FC Utrecht zijn eerste minuten voor de Friezen. 

"Ché wilde zich niet definitief vastleggen zonder te weten of hij hier enig perspectief heeft. Daarom hebben we de afspraak gemaakt dat bij een x-aantal wedstrijden zijn contract automatisch wordt verlengd. Daar zit hij al bijna op, dus kan je ervan uitgaan dat Ché hier volgend seizoen ook speelt", verklaart De Haan de lonkende contractverlenging. Nunnely kwam inmiddels eveneens tot zes Eredivisie-wedstrijden en twee om de KNVB Beker in het shirt van Heerenveen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jailhouserockert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben maar blij, is een slechte verdediger. Loopt altijd heel stoer te doen en de machoverdediger uit te hangen, maar maakt zo gigantisch veel fouten. Zijn "verdedigen" kostte ze afgelopen weekend 3 doelpunten tegen Ajax. Lekker laten gaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen