Verbruggen maakt indruk: 'Koeman roept hem gewoon op voor Oranje, toch?

17 maart 2023, 11:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart Verbruggen was donderdagavond belangrijk voor RSC Anderlecht in de Conference League-wedstrijd tegen Villarreal (0-1 winst). De keeper verrichtte meerdere cruciale reddingen, wat hem complimenten van Belgische media oplevert. Volgens onze zuiderburen kan bondscoach Ronald Koeman niet om de sluitpost van Anderlecht heen.

Bij Sporza werd Verbruggen uitgeroepen tot Man of the Match. 'Bij Villarreal zullen ze één man hartgrondig vervloeken, de onklopbare Bart Verbruggen. De Nederlander stapelde de reddingen op en pakte in de 93e minuut nog uit met een onwaarschijnlijke beenveeg op een poging van Jackson', wordt er geschreven.

Ook bij Het Nieuwsblad wordt er lovend over de prestaties van de keeper geschreven. 'Bart Verbruggen zal ooit een doelman van het kaliber Thibaut Courtois, Manuel Neuer of Jan Oblak zijn. Een goalie waar je moeilijk omheen kunt. Islam Slimani – toch niet de minste - zegt het ook: Bart is een excellente keeper die een grote toekomst wacht. In de partij tegen Villarreal schoten de Spanjaarden 24 keer op doel. De keeper stopte 9 ballen die binnen het kader worden waarvan 5 van binnen de box. Die twee saves in de tweede helft waren fenomenaal.'

Het Laatste Nieuws sluit aan in de polonaise. 'Verbruggen kreeg een schot van Cuenca niet onder controle, maar pakte dan uit met een spectaculaire redding op de rebound van Gerard Moreno. Koeman roept Verbruggen vandaag gewoon op voor Oranje, toch?', blikt de krant vooruit op de bekendmaking van de definitieve selectie van het Nederlands elftal.