Scholes constateert positieve ontwikkeling voor Weghorst bij Manchester United

17 maart 2023, 13:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paul Scholes denkt dat de doorbraak van Facundo Pellistri bij Manchester United goed nieuws is voor Wout Weghorst. Met de 21-jarige Uruguayaan aan de zijkant zal de Nederlandse spits meer kansen krijgen, verwacht de voormalig middenvelder.

Pellistri verscheen donderdagavond in de return tegen Real Betis (0-1) voor het eerst aan de aftrap bij Manchester United. "Gezien zijn recente prestaties heeft hij deze kans waarschijnlijk wel verdiend", aldus Scholes bij BT Sport. "Pellistri is een heel andere speler dan Antony. Hij is minder sierlijk, niet zo fancy en wil niet naar binnen snijden. Het is een ouderwetse, snelle rechtsbuiten die het veld breed houdt en de ballen voor het doel geeft."

Daar kan Weghorst, een spits die vooral gevaarlijk is in het zestienmetergebied, volgens Scholes van profiteren. "Hij kan Weghorst misschien helpen. Als Weghorst in de spits staat, kan Pellistri de bal voor het doel slingeren. Zo'n speler is hij", vervolgde de oud-middenvelder. Met Antony als buitenspeler wordt Weghorst minder vaak bediend, denkt Scholes. De Braziliaanse aanvaller gaat vaak voor eigen kansen door naar binnen te snijden en zijn linkerbeen te zoeken.

Het optreden van Pellistri in Sevilla stemde Erik ten Hag tot tevredenheid. "Het is moeilijker om te starten dan in te vallen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg hij geloof. Ik ben best tevreden met zijn optreden. Voor hem is dit de volgende stap. Nu is het aan hem om ritme op te doen en zijn bijdrage aan het team te leveren", aldus de Nederlandse trainer.

Lees ookWeghorst krijgt een 4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen