FC Groningen presenteert zich dramatisch aan nieuwe coach Lukkien

19 maart 2023, 14:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft geen inspiratie gehaald uit de aanstaande komst van trainer Dick Lukkien. Het nieuws lekte zondagochtend uit, vlak voor de derby in het noorden tegen sc Heerenveen. Dat heeft de noordelingen geen vleugels gegeven, want door twee goals van Sydney van Hooijdonk volgde een volgende sportieve domper. Ook lieten de fans zich weer op negatieve wijze horen. 

Vlak voor de wedstrijd kwam het nieuws dat FC Groningen volgend jaar met Lukkien een nieuwe trainer krijgt. De selectie van FC Groningen was nog niet op de hoogte gesteld, omdat hij pas komende week gepresenteerd wordt. Via FC Emmen kwam het nieuws echter eerder naar buiten en moest trainer Dennis van der Ree schakelen en zijn spelers informeren.

Lees ook: FC Groningen woedend op lekken van FC Emmen: "Onprofessioneel en onbetrouwbaar"

Misdragende supporters FC Groningen

Maar door de achterstand moest Van der Ree repareren en bracht Oliver Antman voor Laros Duarte in de ploeg. Was het voetbal voor de pauze nog onderhoudend en kwam FC Groningen tot gevaar, was dat na de thee ondanks de achterstand amper nog het geval. De Groningers probeerden het wel, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Pogingen van Van Gelderen en Willems waren tekenend voor deze wedstrijd. Beide spelers schoten van heel ver de bal ver over de goal.

Lees ook: Wéér helemaal mis bij FC Groningen: fan op het veld

Na de hervatting leek FC Groningen mentaal geknakt na de volgende dreun en was het sc Heerenveen dat het duel eenvoudig kon volmaken. Lukkien zal zijn geschrokken van opnieuw het wangedrag van de supporters van FC Groningen en zorgen hebben over de sportieve situatie van FC Groningen: nadat er een aantal weken een stijgende lijn te zien was, was die tijdens de 0-2 nederlaag tegen sc Heerenveen toch weer ver te zoeken.

Man of the match: Sydney van Hooijdonk

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gegeven bij sport is dat je kan winnen maar ook verliezen en dat moet je accepteren. Dat er van die dwazen zijn die dat niet kunnen verkroppen laat zien wat voor niveau die gasten hebben. Justitie moet nu maar eens harder gaan optreden want dit hooligan gedrag moet voor eens en altijd de kop ingedrukt worden. De clubs en de goedwillende supporters zijn hier de dupe van.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen