FC Groningen presenteert zich dramatisch aan nieuwe coach Lukkien

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – FC Groningen heeft geen inspiratie gehaald uit de aanstaande komst van trainer Dick Lukkien. Het nieuws lekte zondagochtend uit, vlak voor de derby in het noorden tegen sc Heerenveen. Dat heeft de noordelingen geen vleugels gegeven, want door twee goals van Sydney van Hooijdonk volgde een volgende sportieve domper. Ook lieten de fans zich weer op negatieve wijze horen. 

FC Groningen presenteert zich dramatisch aan nieuwe coach Lukkien

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vlak voor de wedstrijd kwam het nieuws dat FC Groningen volgend jaar met Lukkien een nieuwe trainer krijgt. De selectie van FC Groningen was nog niet op de hoogte gesteld, omdat hij pas komende week gepresenteerd wordt. Via FC Emmen kwam het nieuws echter eerder naar buiten en moest trainer Dennis van der Ree schakelen en zijn spelers informeren.

Lees ook: FC Groningen woedend op lekken van FC Emmen: "Onprofessioneel en onbetrouwbaar"

Halverwege leek FC Groningen qua stand last te hebben gehad van het nieuws. Dankzij twee doelpunten van Sydney van Hooijdonk stond de ploeg van Van der Ree op een 0-2 achterstand, al was dat vooral te wijten aan keeper Michael Verrips. Hij zag er vooral bij het openingsdoelpunt goed uit en dat was een aderlating voor FC Groningen, dat via een grote kans voor Elvia Manu nog zo goed was begonnen aan de derby.

Misdragende supporters FC Groningen
Maar door de achterstand moest Van der Ree repareren en bracht Oliver Antman voor Laros Duarte in de ploeg. Was het voetbal voor de pauze nog onderhoudend en kwam FC Groningen tot gevaar, was dat na de thee ondanks de achterstand amper nog het geval. De Groningers probeerden het wel, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Pogingen van Van Gelderen en Willems waren tekenend voor deze wedstrijd. Beide spelers schoten van heel ver de bal ver over de goal.

Lees ook: Wéér helemaal mis bij FC Groningen: fan op het veld, duel gestaakt

Het zorgde voor onvrede bij de achterban van FC Groningen, die op dramatische wijze tot uiting kwam. Tien minuten voor het einde kwam er net als tegen SC Cambuur een supporter het veld op. Ook de andere fans gingen zich bemoeien en raakten slaags met de stewards. Daarbij kreeg verdediger Jetro Willems een gigantische tik te verwerken. Arbiter Serdar Gözübüyük moest het duel wel staken, een deel van de Euroborg was leeggestroomd. 

Na de hervatting leek FC Groningen mentaal geknakt na de volgende dreun en was het sc Heerenveen dat het duel eenvoudig kon volmaken. Lukkien zal zijn geschrokken van opnieuw het wangedrag van de supporters van FC Groningen en zorgen hebben over de sportieve situatie van FC Groningen: nadat er een aantal weken een stijgende lijn te zien was, was die tijdens de 0-2 nederlaag tegen sc Heerenveen toch weer ver te zoeken.

Man of the match: Sydney van Hooijdonk • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd