Driessen en Derksen maken Ajax met de grond gelijk: "Lachwekkend"

22 maart 2023, 23:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax beleeft een ronduit dramatisch seizoen. Na de kansloze uitschakeling in de Champions League werden de Amsterdammers vorige maand ook uit de Europa League geknikkerd en na de nederlaag tegen Feyenoord lijken ze de landstitel eveneens te kunnen vergeten. Het is niet de vraag of, maar wanneer er koppen gaan rollen. Dat zou snel kunnen gaan gebeuren, want met Julian Ward is de nieuwe technisch directeur al onderweg. Valentijn Driessen begrijpt niks van die keuze.

Ward is momenteel nog werkzaam bij Liverpool, maar moet met ingang van volgend seizoen de nieuwe technisch directeur in de Johan Cruijff ArenA zijn. In de persoon van Ward heeft Ajax de opvolger van Marc Overmars bijna binnen. Driessen lijkt echter geen fan van de Engelsman. "Gerry Hamstra gaat eruit en dan komt Ward. Niemand heeft ooit van hem gehoord. Hij is in de dertig, zit bij Liverpool en moet Ajax erbovenop helpen. Hij is ook nog eens de derde keus. Hoe kom je in godsnaam bij zo'n gozer?", zei de verslaggever van De Telegraaf woensdagavond aan tafel bij Vandaag Inside.

Johan Derksen is eveneens niet te spreken over de aanstelling van Ward. "Het is echt een lachwekkende beslissing. Een man die helemaal niets weet van de Nederlandse cultuur, hier geen netwerk heeft… Dat moet je hebben in zijn functie." Volgens Derksen is de Raad van Commissarissen voor een groot deel verantwoordelijk voor de problemen in de Ajax-clubleiding. "Zij hebben het vertrek van Overmars veel te licht opgenomen, want toen viel de belangrijke man weg door zijn eigen gedrag. Dan hebben ze zoiets van: De directeur Van der Sar vangt dat wel even op. Directeur Van der Sar vangt helemaal niks op. Hij faalt al jaren en is totaal ongeschikt voor die functie."

Lees ook: 'Ajax moet vrezen voor financieel bloedbad na kapitale blunder'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen en Derksen, de sterren van het duo "De Afzeikers".

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen